Én itt élet Bécsben, és tényleg az. Közbiztonság nagyon jó, ha bármi is is történne a rendőrség nem totojázik, hanem nagy erőkkel keresik az illetőt, és megtalálják.
Relativ könnyű munkát találni, bár ez erősen függ a két végettől (vendéglátás-építőipar).
Hétvégente és ünnepnapokon éjjelente is van metró, minden metró szerelvny be van kamerázva, ahogy a villamosok és a buszok jó része is.
Ha csak angolul beszélsz, simán megélsz, kb minden osztrák perfektül beszél angolul, de még a fiataloknak is, sőt, még azok is, akik pl a vonatokat kapcsolják össze.
Tiszta egy város, szép, nagyon jó tömegközlekedéssel, ami ugyan nem olcsó (47€, juliustól 48,20€) DE, meglátszik a színvonalon.
Sok a bolt, (Billa, Hofer, Merkur, stb) a parkok szépek, rendezettek.
Budapestre hasonlít a belvárosi rész egy kicsit, de ez nagyságrendekkel jobb. Budapest se ronda szerintem.
Amit nehéz találni az a lakás. Rengeteg pénzt kérnek egy kisebb lakásért is, bár erősen kerület függő.
Az osztrák egyetemek ingyenesek, a kórházak nagyon nagyon színvonalasak, mindenki tisztességesen meg van fizetve.
Valahogy kozházba is úgy mentem, hogy nyugodtabb voltam, mint mondjuk egy Budai irgalmasrendi kórháznál.
Nagyjából ennyi.
Sok a külföldi, de meg kell szokni és kész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!