Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik a világ legélhetőbb...

Melyik a világ legélhetőbb városa?

Figyelt kérdés

2014. jún. 6. 08:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Bécset tartják annak.

[link]

2014. jún. 6. 08:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Hivatalosan én is Bécset hallottam.
2014. jún. 6. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
43%
Putnok!!!
2014. jún. 6. 09:05
 4/5 anonim válasza:

Én itt élet Bécsben, és tényleg az. Közbiztonság nagyon jó, ha bármi is is történne a rendőrség nem totojázik, hanem nagy erőkkel keresik az illetőt, és megtalálják.

Relativ könnyű munkát találni, bár ez erősen függ a két végettől (vendéglátás-építőipar).

Hétvégente és ünnepnapokon éjjelente is van metró, minden metró szerelvny be van kamerázva, ahogy a villamosok és a buszok jó része is.

Ha csak angolul beszélsz, simán megélsz, kb minden osztrák perfektül beszél angolul, de még a fiataloknak is, sőt, még azok is, akik pl a vonatokat kapcsolják össze.

Tiszta egy város, szép, nagyon jó tömegközlekedéssel, ami ugyan nem olcsó (47€, juliustól 48,20€) DE, meglátszik a színvonalon.

Sok a bolt, (Billa, Hofer, Merkur, stb) a parkok szépek, rendezettek.

Budapestre hasonlít a belvárosi rész egy kicsit, de ez nagyságrendekkel jobb. Budapest se ronda szerintem.

Amit nehéz találni az a lakás. Rengeteg pénzt kérnek egy kisebb lakásért is, bár erősen kerület függő.

Az osztrák egyetemek ingyenesek, a kórházak nagyon nagyon színvonalasak, mindenki tisztességesen meg van fizetve.

Valahogy kozházba is úgy mentem, hogy nyugodtabb voltam, mint mondjuk egy Budai irgalmasrendi kórháznál.

Nagyjából ennyi.

Sok a külföldi, de meg kell szokni és kész. :)

2014. jún. 6. 09:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Budapest :D
2014. jún. 6. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!