Ha valaki azt mondja "afrikai", a négerekre vagy az arabokra asszociáltok?
Úgy értem, ha pl. egy beszélgetésnél
- a barátom afrikai...
akkor arra gondoltok hogy fekete vagy arab vagy esetleg másra?
Afrikai az afrikai az arab meg arab.
Ha feketékről beszélünk, akkor mondjuk, hogy afrikai vagy afroamerikai. Ha arabokról beszélünk akkor simán arabot mondunk.
Igen, afrikait elsősorban fekete emberekre mondanak. Lehet fehér ember is afrikai (pl Dél-afrika) és persze arab is (sőt egyéb is), de ha valaki azt mondja hogy a barátja afrikai akkor feketékre gondolok elsősorban.
Miért fontos ez? Úgyis előjön az igazság. Ha nekem egy barátom azt mondaná hogy a barátja afrikai akkor simán rákérdeznék hogy hová valósi konkrétan, honnan ismeri, stb. Család előtt meg úgyis kiderül minden.
Néger. Akarom mondani, afro-afrikai....:)
/Tényleg, az amerikai píszí elnevezést sem értik az ottani arabokra./
Kérdeztem a barátomat, neki is főleg az:
Miért ugrana be a zsidóság? A világon körülbelül 15-20 millió zsidó él kisebbségben, elszórva. Valószínűleg több zsidó él az USA-ban mint Afrikában.
Tehát a több milliárd lakosú Afrikában csupán nagyon elhanyagolható %-ban van zsidóság.
Ha azt mondják hogy Észa-Afrikai akkor én arabra gondolok elsősorban. Mert hiába számítanak szemitának a zsidók is, mégis jóval kevesebben vannak, tehát kisebbség az arabhoz képest főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!