Neodolinda kérdése:
Melyik mai utca felelne meg egy 1971. -es BUDAPESTI utcának Budapesten?
Figyelt kérdés
Azt a feladatot kaptam a sulitól, hogy nézzem meg Budapesten belül melyik utca felelne meg még ma is az 1971-es éveknek. Bármi ötlet? Köszi!2014. máj. 20. 10:16
1/4 anonim válasza:
Az utcák többsége. Egy antikváriusnál, vagy könyvtárban kereshetsz egy 1971-es kiadásút és összeveted egy maival.
Krisztina út, Alkotás út, Hegyalja út, Budaörsi út, Budán néhány nagyobb. Kossuth L. u, Veselényi u, Pozsonyi út, Izabella út, Vörösmarty tér, Pesten. Mindazok, amelyek nem politikusokról (vagy XIX. századinál régebbről) lettek elnevezve, most is ugyanolyan nevűek.
2/4 anonim válasza:
Szerintem nem az utcák nevére voltak kíváncsiak a suliban, hanem a hangulatukra. Például az V. ker-ben a Báthory utca olyan hangulatú, mint volt 1971-ben. Az utca közepén van a Batthyány örökmécses, tudod, mi az,gróf Batthyány Lajos kivégzésére emlékeztető emlékmű, amit október 6-án szoktak megkoszorúzni Az 1848-as szabadságharc után megalakult egy magyar kormány, a miniszterelnöke lett gróf Batthyány Lajos, akit aztán a többi aradi vértanúval együtt kivégeztek az osztrákok. A 13 aradi vértanút azért nevezik így, mert Aradon végezték ki őket, ők voltak a 48-as szab.harc honvédtisztjei. Gyere el ide a környékre, nézd meg, szerintem ennek olyan a hangulata, és úgy is néz ki, mint régen, és ha oda írod a történetét is, akkor kapsz egy ötöst.
3/4 anonim válasza:
Még annyit, hogy ez a környék nem is annyira 0 70-es éveket idézi, hanem még korábbiakat, úgy az 50-60-es évieket (a Parlament környéke, kivéve a Kossuth teret, amit most csodásan felújítottak), a 70-es évekre inkább a lakótelepek építése volt a jellemző. Írd be pl. a József Attila lakótelepet, az akkor épülhetett.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, közben én is utána jártam és pont az örökmécses helyét "fedeztem fel". Azt hiszem így tényleg garantált az ötös :)
2014. máj. 22. 23:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!