Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van olyan görög isten aki...

Van olyan görög isten aki híresen utálta az embereket?

Figyelt kérdés

2014. máj. 17. 16:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%
jah és hozzátenném zeusz szeretett a földi nőkkel pl átváltozott hattyúvá majd elcsábította lédát és szeretkezett vele (hattyuként :) majd így született tojásbol szép heléné
2014. máj. 17. 19:37
 12/15 A kérdező kommentje:
Aha, akkor igazából csak fenyegetőztek:) Értem! Köszi, előveszek most már én is egy mitológia könyvet, mert tök érdekesen hangzik:)
2014. máj. 17. 19:40
 13/15 anonim ***** válasza:
én nagyon szeretem a görög mitológiát és a görög istenekben hiszek :)
2014. máj. 17. 19:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem Hádész sem volt oda különösebben az emberekért. De úgy van, ahogy már valaki mondta: egyik sem rajongott értünk.
2014. máj. 17. 22:28
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem kifejezetten Zeusz nem utálta őket.

Az özönvíz során két embert megmentettek. (Persze mint írták Prométheusznak köszönhetően.

Zeusz nagyon sok halandóval szerelembe vegyült. Sőt Ganümédészt (aki fiú) az istenek pohárnokává tette.

Pallasz Athéné a nevét is egy emberről kapta (Pallasz) aki társa volt, de véletlenül megölte.

Dionüsszosz is szeretet az emberek közt lenni, szatírjaival. Illetve Ariadné lett a felesége.

Poszeidón is, nem egyszer segített az embereknek.

Démétér volt a földművelés istennője, így szerették és ő szintén szerette az embereket.

Apollón egyszer büntetésből lett egy ember szolgája (mert megölte a küklopszokat) S a végén nagyon megszerette a királyt.

Aphrodité is szeretett bele halandóba, illetve Parisz is őt választotta.

Hádészról meg nagyon kevés info van mert féltek tőle így kevés mítosz van róla.

És még sorolhatnám.

Azért nem pusztították el az emberiséget, mert az áldozataik nagyban hozzájárultak istenségükhöz. Amikor Démétér siratta Perszephonét, nem volt termés, így nem tudtak áldozni. Az isteneknek ez rossz volt... és meg is oldották.

Sőt az emberek még a zsarnok gonosztevőként ismert Kronoszt is szerették. Mert az ő uralkodása alatt volt az aranykor.

2014. máj. 18. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!