Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van ilyen sok bunkó...

Miért van ilyen sok bunkó ember főként a hivatalokban?

Figyelt kérdés
Nem általánosítok, tudom, hogy vannak kivételek, de sajnos elég kevés akad. A férjemmel pl. hivatalos ügyet intéztünk pár napja. A sztorihoz hozzátartozik, hogy a férjem nem magyar és csak azóta tanul magyarul, mióta összeházasodtunk (2,5 éve). Elég jól megtanult már, de mindent természetesen nem ért/nem tud mindent kifejezni. A hivatalban nagyon bunkók voltak, amikor visszakérdezett és mondták, hogy miért nem tud normálisan megtanulni magyarul, miért ilyen a kiejtése meg idegeskedett az ügyintéző, hogy már ő ezt egyszer elmondta, miért kérdezi újra. Sőt, még elhangzott egy káromkodás is a szájából. Teszem hozzá, teljesen ok nélkül - csak azért, mert a férjem visszakérdezett egyszer. Mivel ez az ő ügye volt, én nem akartam beleszólni, de a végén már én is berágtam. Magyarországon miért tesznek a hivatalokba ilyen embereket? Nem első eset, hogy így viselkednek ok nélkül. Értem én, hogy vannak ügyfelek, akik kettőig sem tudnak elszámolni és egy idő után ez már kiakasztó, de az ügyintézőknek az a dolguk, hogy ott legyenek, segítsenek az "ügyfélnek" és nem hiszem, hogy ők ilyen rövid idő alatt tökéletesen el tudnák sajátítani a magyar nyelvet. Én tanár vagyok, de nem a diákokon, kollégiáimon, szülőkön töltöm ki a mérgemet. Éltem külföldön, soha semmilyen atrocitás nem ért minket egy hivatalban sem, itt meg úgy viselkednek egyesek, mintha az ideggyógyintézetből szabadultak volna.
2009. dec. 28. 12:18
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem te sem lennél különb, ha napi nyolc órában hülyébbnél hülyébb emberek eszementebbnél eszementebb kérdéseit kéne hallgatnod és még válaszolnod is rájuk.
2009. dec. 28. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Én postán dolgozok és visszakérdeznék. Miért van olyan sok bunkó ügyfél a hivatalokban?

Mikor állandóan csak rosszindulatú megjegyzéseket kapunk, hogy miét nem halad a sor, miért szuttyognak, mit beszélgetnek ott elől stb...

Természetesen tisztelet a kivételnek, mert nem minden ember ilyen.De a pult másik oldalán teljesen mást látnak.

2009. dec. 28. 12:32
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

kérdezőnek igazat adok abban, hogy amit ő tapasztalt az alapján 2bunkó" az ügyintéző, én is jártam úgy, hoyg enegem néztek teljesen hülyének, csak azért mert egy adott eljárás ügymenetét nem ismerem, hát épp azért van ott Ő, hogy elmondja, mármint az ügyintéző. de vannak kedvesek is, pl a győri Tescoban a reklamációnál van egy molett hölgy láttam rajta az elején, hoogy ő is ideges nagyon kedevesen kérdeztem, és éreztem mennyire erőt vezs magán, hoyg "méltón" válaszoljon, minden bajomat orvosolták.általánosítani sosem szabad.

kérdés lényege a miért??? azért a hivatalokban a legtöbb helyen nem az egyetemet végzettek ülnek, sőt.. ! igaz nem iskolázottságon múlik, mert bánt velem kutyául is agyoniskoláűzott jegyzőnő, de azértz az is számít, meg az emberség, és bizony nem mindenki a türelem szobra.

szóval is-is.

2009. dec. 28. 12:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Én is "hülyébbnél hülyébb" kérdéseket hallgatok álló nap. Mégis tudok rájuk válaszolni úgy, hogy közben nem sértem meg a másikat. Így készül a frusztrált ember. Lombozzuk le az önbizalmát, bánjunk vele úgy, mint egy kutyával, aztán ne csodálkozzunk, ha ilyen idegbeteg lesz belőle felnőtt korára. Érdekes, külföldön is képesek erre, akkor itt miért nem? Hozzáteszem, mi semmi hülyeséget nem mondtunk ennek az ügyintézőnek. Én soha nem voltam bunkó egy hivatali dolgozóval sem! De azért köszönöm a "megértést".
2009. dec. 28. 12:39
 5/8 A kérdező kommentje:
A férjem nem tehet róla, hogy akcentusa van. Az ilyen megjegyzések teljesen belegázolnak az ember önbecsülésébe. Azt mondta, hogy ezek után minek tanulja a nyelvet, ha úgyis ilyen megjegyzéseket kap. Pedig eddig azt hittük, hogy ha valakihez az anyanyelvén szólunk, úgy sokkal jobban megadjuk neki a tiszteletet, mintha idegen nyelven beszélnénk. Nem igaz, hogy ennyi tolerancia nincs az emberekben...
2009. dec. 28. 12:43
 6/8 anonim ***** válasza:

"azért a hivatalokban a legtöbb helyen nem az egyetemet végzettek ülnek, sőt.. "

Ezt azért "bunkóság"volt pl. Én sem egyetemet végeztem és a kolléganőim sem,és mégsem vagyok udvariatlan.

Akkor szerinted az iskolai végzettségtől függ az ember miként való hozzáállása?

2009. dec. 28. 13:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Szerintem az udvariasság nem iskolai végzettség függvénye. Mindenki ember, ezért nem kellene dúvadként támadni a másikra. Én egyébként azt nem értem, hogy az ilyen idegbeteg embereknek miért jó a saját maguk által létrehozott keserűségben élni. Ezzel elrontják a saját napjukat és a másikét is. Egy mosoly, kedves gesztus egyből feldobja mindenki napját. Ha esetleg rámosolyogna az ügyfélre vagy normális stílusban szólna hozzá, akkor ő is azt kapná vissza. Én is teljesen más képet alkotok egy olyan emberről, aki normális modorú, mint aki egy pokróc.
2009. dec. 28. 13:16
 8/8 Hintalow ***** válasza:

Szerintem azért, mert nem versenyszféra. A hivatalokban mivel nincsen konkurencia (állami cégek ugye) az ügyintézőnek tökmindegy, hogy milyen stílusban beszél az ügyféllel, úgysem fog máshová menni (az ügyfél) mert csak ott tudja intézni.

Ha egy bankban, vagy más, versenypiaci intézményben történik ez, az alkalmazottnak könnyen az állásába kerülhet, mivel nem akarnak ügyfelet veszteni.

2009. dec. 28. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!