Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mai világban jelenthet problém...

Mai világban jelenthet problémát ha nem fürdök naponta?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 27. 23:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Kérdezzétek meg nagypapát, hogy a katonaságnál volt-e naponta fürdés, meg tisztacsere?
2014. ápr. 28. 07:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Megmondom őszintén, én sem szoktam naponta fürödni. Ha egész nap otthon ülök pl, nem izzadok, nem "koszolódok", akkor nem érzem szükségét.Persze, ha 40 fok van, akkor napi 2x is zuhanyzok, vagy ha egész nap futkározok, leizzadok, akkor is. De vannak esetek, mikor nem történik semmi egész nap, ami "büdösítene"....
2014. ápr. 28. 10:27
 13/19 anonim ***** válasza:
én sem fürdök/zuhanyzok minden nap. télen van, hogy csak minden másnap, van, hogy 2-3 napot is kihagyok, mert pl nem izzadok le, nem leszek koszos, vagy egész nap bent voltam a házban, olyankor pl fölösleges. meleg időben viszont minden nap megszoktam. nyáron napi többször is lezuhanyzok hideg vízzel. amúgy a nyugati országokban sem fürdenek az emberek minden nap és látod túlélik.
2014. ápr. 28. 12:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Azoktól kérdezném, akik nem fürdenek minden nap: az alsóbb fertájakat azért megmossátok minden nap, vagy azt is csak 2-3 naponta?
2014. ápr. 28. 13:39
 15/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Azt nem egészen értem, hogy lehet a dezodorral úgy spórolni, ha nem tisztálkodsz? Amúgy a tiszta vizes 1 perces zuhany is sokat ér, ha már csupán anyagi okai vannak... És igen, a genitáliák? Gondolom nem párkapcsolatban élsz. Vagy a nemi életed is a tisztálkodáshoz igazodik?
2014. ápr. 28. 13:46
 16/19 anonim ***** válasza:

Kérdező! Mi az, hogy probléma? Kinek? A tisztaság, a tisztálkodás belső igény kérdése. Az határozza meg a mértéket is, ezen nem szokás gondolkodni.

Ha valakinek erre nem, vagy ritkán van igénye, akkor ott más lényeges dolgokban is alacsony lesz az igényszint. Ennek az lesz a következménye, hogy mindenki a hasonló igényszintű társaságot keresi, mert ott nem rí ki semmilyen irányban, és ott érzi jól magát.

Azt azért érdemes tudni, hogy vannak bizonyos harmóniák. Akinek a tisztálkodásban alacsony az igénye, annak többnyire a ruházkodásban, tanulásban, később a munkában is. Ez hozza, hogy a jövedelme is alacsony lesz, és a kör bezárul. Így alakulnak ki a csoportok.

Ebben az értelmezésben jelent problémát, ha valaki nem tisztálkodik naponta/rendszeresen. A farkasok például bizonyosan nem fogják szóvá tenni soha. Feltehetően nagyon igényes (nem sznob) emberek se, csak velük nem nagyon lesz lehetőséged találkozni. Megvan ennek a módja.

2014. ápr. 28. 16:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy nem érzel igényt naponta tisztálkodni, csak nekem úgy tűnik a szavaidból, hogy spórolás miatt hanyagolod. Ha tényleg a szádtól vonná meg a betevőt a napi tisztálkodási rutin, akkor valahol megértem, mert fontosabb a kaja mint a tisztálkodás. De ha csak a fukarság az oka, akkor az undorító szerintem. :-)
2014. ápr. 28. 23:03
 18/19 anonim ***** válasza:

Te tudod, végül is magánügy.

Én pl. nem bírok ki egy napot sem zuhanyzás nélkül.

2014. ápr. 28. 23:44
 19/19 anonim ***** válasza:
nem feltétlenül egészséges a napi fürdés, nekem pl nagyon érzékeny a bőröm, és hamar kiszárad, ekcémás leszek, a napi fürdés pedig elég durván ront a helyzeten. persze nyáron minden nap fürdök, mert olyankor még én is leizzadok, de egyébként nem. ha fürdök/zuhanyzok azt is kizárólag olyan tusfürdővel, amiben semmi adalékanyag nincs.
2014. ápr. 29. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!