Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mely szimbólumok, motívumok,...

Mely szimbólumok, motívumok, jelképek azok, amelyek a magyar kultúrában védelmet nyújtanak?

Figyelt kérdés

Pl. olvastam arról, hogy a megszentelt virágvasárnapi barkaágnak védelmező erőt tulajdonítottak, a néphit szerint a viharok és a jégverés ellen védett. Hasonló dolgok érdekelnének!

Előre is köszönöm!

2014. ápr. 24. 18:57
 1/3 anonim válasza:
Én könyvtáros vagyok, ha van lehetőséged menj el könyvtárba keresgélni, de előtte az ODR ( [link] keresőjében keresgélhetsz. Az egyszerű (böngészés) keresés sorba bármit beírhatsz pl.: magyar v. kultúra. védelem v. szimbólumok variáció vagy az összetett keresésnél a tárgyszó mezőbe érdemes beírni (hacsak nem egy könyv pontos adataira akarsz keresni mert akkor a többi sort kell kitölteni). Kissé időigényes.
2014. ápr. 25. 14:44
 2/3 anonim válasza:
*variációi
2014. ápr. 25. 14:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kipróbálom!! :)
2014. ápr. 25. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!