Mi az az industrial és mi az a cybergoth? És mi a
különbség a kettő között?
11/18 A kérdező kommentje:
Az első industrial. A második cybergoth. Legalább is szerintem aztán lehet, hogy tévedek. Nem nagyon ismerem ezt a két stílust. Bár én kajak régi, old school reggae-t, underground hip-hopot és ska-t hallgatok. De meg kell hagyni ,hogy nem rossz, sőt egészen jó zene ez a cybergoth és az industrial. Néztem még a youtube-on ilyen cybergoth partikat, öcsém milyen jó csajok vannak ott.
Az első EBM, ami végülis a cybergoth zene. (Kb. úgy, ahogy rubdeboy ska-t hallgat, vagy a rivethead industrialt). Egyébként talált. A másik egy régivonalas industrial. Mostanában egyre lágyabb zenékre ragasztják rá hogy industrial, és emiatt sok cybergoth is oda sorolja magát.
Naja szépek ezek a cybergoth lányok, meg kevés rajtuk a ruha, de van rajtuk hatlalmas patkányroppantó platform, ha esetleg valaki félreértené a dolgot :D
2010. febr. 24. 16:13
Ooopsz benéztem. Fordítva. Bocsó
2010. febr. 24. 16:15
14/18 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy most hogy jobban meghallgattam 1-2 számot, nem is olyan monoton, mind ahogy elsőre tűnt, mindig változik a zene egy kicsit, sőt vannak kifejezetten szép részek benne, és igen jól hörögnek, semmivel sem gyengébben mint mondjuk egy metal vagy hardcore bandában. Bár azt is hozzá kell tennem, én speciel itthon nálunk Magyarországon ilyen stílusú/öltözködésű emberkéket még nem láttam sehol. (azért Pesten a Hősök terén elég furcsán néznének az emberek, most elképzeltem: Megy a 70 éves Barkóczi Magdi néni a közértbe tejért, parizerért miközben látja, hogy az utcán az ilyen latex miniszoknyás/nadrágos,neon műrasztás, hegesztő-szemüveges,gázálarcos, kifestett cybergoth csajok és csávók ott nyomják a zenét max hangerőn és táncolnak ezerrel. Magdi néninek tátva maradna a szája. XD XD) Amúgy nálunk (magyarországon)szoktak ilyen bulik lenni? Egyszer kíváncsiságból elmennék megnézni egyet (már csak azért is, hogy 1-2 ilyen csajt megnézzek élőben is :D), meg kell hagyni érdekes, extrém egy stílus. Az öltözködés az nekem amúgy abszolút nem jön be (kivéve a csajokon! :D), én tuti nem öltözködnék így, de maga a zene az igen jó.
Hát pedig szoktunk ám vonulni szép tömött sorokban. Péntek-szombat este a Boráros környékén eléggé megszokott az ilyen emberek jelenléte.
Kevésbé érdekli az embereket mint gondolnád.
Nálunk a Gyár A cyber/industrial/goth hely, de szoktunk még SM's Cafeba, még a Kék és Vörös Yukban is bulizni.
Egyébként csak egy-két nagyontú arc megy teljes harci díszben, csomóan vannak egyszerű talpigfekete bakancs-póló-farmerben is. Ha a reggae hip-hop vonalat kicsit kevésbé szembeszökőre veszed, meg sötét színeket veszel fel, nem fognak kinézni. A Gyár egy kicsit ütött-kopott, meg néha meleg a sör, de egyébként jó hely.
2010. febr. 25. 18:07
A Cybergoth színes és extrém ruhákról hajakról szól, elektronikus zenével. Az industrial (rivethead) pedig industrial metal, sötét, katonás, és ipari.
2010. szept. 25. 18:30
17/18 anonim válasza:
A cybergoth egy szubkultúra. Az indrusztriál egy zene stílus...
2010. dec. 9. 10:39
Midkettő a goth szubkultúra egy alága, és végülis egy zenei stílus is, igaz a cybergoth zenét EBM nek hívják.
Utolsó elmagyaráznád, hogy szerinted mitől KÜLÖN szubkult a cyber? Mert szerintem csak két műfaj az elektromikus gothon belül. Illetve ha külön szubkultnak tartod, akkor az industrial miért nem az?
2010. dec. 30. 20:06
Kapcsolódó kérdések: