Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti milyen könyvet ajánlotok?...

Ti milyen könyvet ajánlotok? Többi lent.

Figyelt kérdés

Tudtok valami jó könyvet? Lehetőleg olyan legyen amit ti már olvastatok és saját tapasztalatotokból ajánlotok.. Ne legyen ősrégi könyv ami olyan nyelvjárással van írva mint pl. az Egri csillagok.. Tehát kortárs könyv kellene. 12-16 éves korosztálynak. Én eddig nem nagyon olvastam.. Amit rendesen elolvastam az az Egri csillagok és a Szent Johanna gimi, tehát.. :D

Érdeklődési köröm:

- krimi

- vidám regény

- vámpíros

- fantasy

- (nem annyira kemény) horror

- romantikus

- elgondolkodtató

Segítenétek? :)

2014. ápr. 9. 15:49
 1/8 anonim válasza:

[link]

Én az ilyen jellegűeket szoktam mostanság olvasni. Ugyan nem kifejezetten 12-16 éves korosztálynak készült, de emészthető ott is, és engem lekötött, hiába 550 oldal.

Ha horror, akkor Stephen King regények,

Az életrajzokból is sokat lehet tanulni, és egyáltalán nem unalmasak. Legutóbb Klapka könyvét olvastam, az nem hiszem, hogy tetszene.

Én inkább arrafelé nézelődnék, amit szeretsz csinálni. Szóval én nézem a focit, elolvasom egy edző életrajzát, vagy a foci taktikai alapjait.

Téged mi érdekel a való életben? Ha ezt megválaszolod, megvannak a könyveid is.

2014. ápr. 9. 16:00
 2/8 anonim válasza:

- krimi: Agatha Cristi- 10 kicsi néger, ABC gyilkosságok, Nyaraló gyilkosok

- vámpíros: Twilight saga

- romantikus: Tökéletes kémia, Senkinek sem kellesz, Rubinvörös

- elgondolkodtató: Anya nélkül soha!, Kőbe zárt fájdalom

2014. ápr. 9. 16:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

fantasy: Narnia ( 7 könyv, film csak 3 van és meg sem közelítik a könyveket ), illetve Philip Pullmann: AZ arany iránytű ( 3 könyv, a film gyalázat amit készítettek róla ), Gyűrű kúra ( direkt írtam így, Gyűrűk ura ), ill. a Babó ( az eredeti Hobbit c. könyv A babó címmel jelent meg ).

Hirtelen ezek jutottak eszembe 14-18 korosztály között, amiben benne van a 16 is.

2014. ápr. 9. 16:34
 4/8 anonim válasza:
Vámpíros: Stephen King: Borzalmak városa, de ezt inkább a 15-16 éveseknek ajánlanám :-)
2014. ápr. 9. 16:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek:) Első válaszoló: nem igazán tudom.. Elég szarul vagyok mostanában (szerelmi ügyek) és teljesen össze vagyok zavarodva.. Amúgy is nem mostanra kellenek könyvek, most még csak megrendelem.. úgyis kellene rendeljek és akkor ha már rendelek, rendeljek többet.. Eddig ami biztos, hogy rendelem az Akkor szakítsunk-ot és a Bábel-t Leiner Laurátol. Még gondoltam a Zabhegyezőre J. D. Salinge-től és a Csillagporra Neil Gaiman-tól.. Szerintetek ezek jók? :/
2014. ápr. 10. 05:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Jerome k.Jerome :Három ember egy csónakban(humoros).

James Herriot:Egy állatorvos történetei.(Főként humoros, igaz történetek vannak benne).Ennek az írónak több hasonló könyve is van, mindben megtörtént, vicces estek a praxisából.Ha szereted az állatokat, külön élmény lehet.

Én például nagyon szeretem "A világ" sorozat könyveit.Például :A világ legördögibb tengerei,A világ legnagyobb átverései,A világ legkülönösebb teremtményei, stb.Érdekes történetek vannak benne.

Olvastam sok régebbi és kortárs könyvet is.Én úgy látom, a régebbiek jobbak.

Edgar Allan Poe:Rejtelmes történetek.(Izgalmas novellák vannak benne, enyhén krimis, finoman horrorisztikus és még elgondolkodtató is egyben)

2014. ápr. 11. 08:45
 7/8 anonim válasza:

Krimit nem nagyon tudok ajánlani, esetleg, ha van kedved olvass Sherlockot.

- vámpíros: Vámpírnaplók, Twilight könyvek

- horror: nos, nekem, ha horror, akkor Stephen King. pl. Borzalmak városa (ezt most olvasom), Cujo, Tóparti kísértetek (barátnőm az egekig dicséri ezt a könyvet), de az életrajzában találhatsz még rengeteg könyvet.

De még tudok ajánlani Dan Wells könyveket: Nem vagyok sorozatgyilkos, Szörnyetegúr, Nem akarlak megölni. (Ez egy trilógia, szintén horror.)

- romantikus: ezekből van szinte a legtöbb, de ami nekem kimondottan tetszett az a Csillagainkban a hiba.

Remélem segítettem egy kicsit. :)

2014. ápr. 25. 12:42
 8/8 anonim válasza:

a Dan Wells könyvekben vannak természetfeletti dolgok is (legalábbis barátnőm mintha azt mesélte volna)

előző válaszoló vagyok

2014. ápr. 25. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!