Honnan tudom hogy csak egy ismerős vagy a barátom? Hogy tudnám kideríteni hogy a barátom-e?
Szóval sokszor vagyok ilyen helyzetben... Pl. az egyik osztálytársamat 2éve ismerem kb. és szülinapjára vettem ajándékot ő is nekem; van egy nagy közös titkunk is meg minden sokszor megbeszélünk dolgokat dogáknál segítünk egymásnak stb... Szerintetek?
És hogyan tudnék utána járni hogy barát-e valaki vagy nem? Mert több ilyen ismerősöm van akinél nem tudom eldönteni... Nem tudom mit tegyek.
Attól a pillanattól érezheted a másikat barátodnak, amikor önzetlenül akarsz adni neki valamit. Nem tárgyakat értek ezalatt, hanem gondolatokat. Olyan érzéseket, amik se szülőkre, se ismerősökre, se idegenekre nem tartoznak. Amikor látod a másik szükségét vagy ha valami nincs rendben, és azon vagy, hogy minél előbb segíthess valamivel. Ez nem szimpla empátia, amit olyankor érzel, ha egy ismerős vagy idegen pillanatnyi nyomorát látod és konstatálod, itt szinte szenvedsz magad is, és nem kérésre, hanem önként segíteni akarsz. Éppen ezért a barátság egy érdekektől mentes, erős, komoly és önkéntes szolgálat. Amikor érzed a hiányát, és látni, hallani akarod. Amikor hírt kapsz, és ő az első, akivel meg akarod osztani. Amikor találkoztok, és a köztetek lévő csend is jelentős tartalommal bír, mert tudod, hogy mire gondol, mit szeretne.
"Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és erőszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, szűkszavúan, ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért." - Márai Sándor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!