Mivel jellemeznetek az ezoterikus irodalmat?
Az a baj, hogy egyre nagyobb divat az ezoterika, így minden szemetet el lehet adni ezen a címen, az emberek ész nélkül megveszik.
Akik tényleg komolyan veszik, amit írnak, ott is előfordul, hogy féligazságokat fejtegetnek, vagy a jó alapok ellenére tévútra kerülnek a művükkel. Nagyon meg kell válogatni, és nagyon kritikus szemmel kell nézni ezeket a könyveket, mert kevés van, ami tényleg hasznos.
11:55 -nek szerintem igaza van.
Szerintem klassz dolog. Végeredményben arról van szó, hogy nem úgy tekintünk a körülöttünk lévő világra, mint ahogy azt látjuk. Kb úgy, hogy minden a fejünkben létezik. Én úgy vagyok vele, hogy mivel az érzékszerveim csupán eszközök és az agyam fog fel mindent ami körülöttem történik, ezért minden amit látok, hallok, érzek, lehet csupán illúzió. Ennek ugye keleti eredete van,
Hinduizmus, Buddhizmus. Sokaknak tetszik az elképzelés, aztán tovább formálják, és a végén ott tartunk, hogy mindenféle eszement leírja, hogy mit gondol a világról. Példának okáért itt van az én válaszom:D
Necces téma. Ahány szerző,annyi fajta szemszög van. Például van egy könyvem amiben a varázslókról egy keresztény írt és ő természetesen csak a misztikát tartja jónak,ami istenhez vezet,és a mágia a "sátán műve". Aztán van olyan,ami gyakorlati dolgokat ír le a szerző,meditáció,csakragyakorlatok,kártyavetés,álomfejtés,ingázás stb. (nekem ez a kedvencem,meg egy reinkarnációs könyv amiben pedig megtörtént esetek vannak)
Van olyan könyvem is ami szerintem gyerekeknek készült,legalábbis annyira "bűbájos boszorkás" a stílusa.
Ahogy egy korábbi kommentelő írta,meg kell válogatni mit olvasunk el (Édesvíz kiadót kerülje mindenki,azok mint gyökérséget kiadnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!