A provident mennyire "szigorú"?
Az előttem szólók félretájékoztattak.A családomban is van,aki vett fel tőlük hitelt,és ismerem a feltételeiket is.
A felvételnél kell rendszeres jövedelem,de nem kell mun káltató által kiálíított papír hozzá.
Max.egy éves időtartanra adnak hitelt,törleszteni hetenként kell.
Kb.75 %-al fizetsz vissza többet,mint a felvett kölcsön.Ez nagyon magasnak tűnik,de valójában a bankok még többet kérnek.Egy ismerősöm 22 évre kapott hitelt,havonta 24.000.-et fizet vissza,ebből 20.000.- a kamat és az egyéb banki kölcsön.Ez sem jobb,mint a Provident.
Ha viszont nem tudod törleszteni a heti összeget,de minden héten fizetsz mondjuk 1.000.- Ft-ot,akkor telefonon hívogatnak,de semmi végrehajtó,vagy ilyesmi.Ebben az esetben természetesen nem kaphatsz tőlük később sem újabb kölcsönt.Vedd fel a kapcsolatot a közvetítőjükkel,és ő pontos tájékoztatást ad.
Kissé pontatlan volt az elöttem szóló.
ha felveszel mondjuk 100000-et,akkor172000-et kell visszafizetned 40 hét alatt,heti 4300 ft fizetésével.Tehát az átlag havi 19350 ft cirka 9 hónapig.
Mondjuk átverés,mert megkapod a pénzt és következő héten már mennek is a részletért,tehát igazából nem is 100000-et veszel fel,hanem kevesebbet.
Azonkívül van késedelmi kamat(csak másképp hívják)Tehát egyszerűbb kölcsön kérni akárkitől.
Kettővel előbbinek írnám:
Hatalmas különbség van egy hosszútávú hitel és a Provident között, ugyanis a pénz 20 év alatt annyit devalválódik, hogy akkor már az az összeg tényleg nem éri a felét sem az eredetileg felvett összegnek. A Providentnél jóval magasabb a kamat, össze sem lehet hasonlítani a kettőt, és én úgy tudom, hogy nagyon szigorúan veszik a dolgot. Bár arra kíváncsi lennék, hogy a kérdező szempontjából van-e értelme felvenni a hitelt, ha már PÁR NAP múlva vissza is kell fizetni egy igen nagy részét.
HETENKÉNT kell fizetni, és ha elmaradsz egy részlettel, akkor küldik a verőembereket. Nem éri meg.
Inkább gyűjtsd össze a pénzt. Ha vissza tudnád fizetni a pénzt, akkor félre is tudod tenni, akár egy külön számlára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!