Megalázták a nőt vagy jogos volt ez a viselkedés?
Nem volt jogos. A nő is utas volt akárcsak a többiek. Ha már fent volt a buszon akkor elfért. Így a busznak mennie kellett volna tovább.
Én a nő helyében amint leszálltam volna, felírtam volna a pontos időt, a helyet ahonnan lelöktek a buszról, és felírtam volna a busz számát is. Majd előbb a busztársaságnál majd a rendőrségen is feljelenteném a fiatal fickóval együtt.
Semmiképpen sem volt "jogos". Civilizáltan kell megoldani a problémákat, nem pedig erőszakkal. De a nő is megérthette volna, hogy már nem fér fel és nem kellett volna meddő vitába bonyolódnia.
Hasonló bunkókkal már én is találkoztam villamoson. Ahelyett, hogy kikerülne, inkább morog és félrelök. Ezért nem is szeretek tömegesen közlekedni.
Nem volt jogos, de valahol érthető.
A fickó bunkó volt, de célratörő. Viszont a nő is hibás volt, mert nem volt tekintettel magán kívül senki másra. Igazán lehetett volna benne annyi, hogy nem tartja föl a többi 100 utast. Persze, joga lett volna utazni, de ha nem fér fel, akkor nem fér fel. Az lett volna a megoldás, hogy a sofőr meg sem áll. Nem is értem, miért tette.
Egy ilyen buszra is vonatkoznak szabályok, amiket a sofőr jobban ismer, mint az utasok. Remélhetően. Így joga van indokolt esetben ilyen döntést hozni. A nőnek pedig el kellett volna ismernie ezt a jogát és leszállni. Valamint panaszt tenni, feljelenteni,ha úgy gondolta, hogy sérelem érte.
Lelökdösni jogtalan volt, de a nőnek sem kellett volna idáig feszítenie a húrt. Rendőrt kellett volna hívni, de annak meg senki nem örült volna.
Fent volt a buszon, vagyis elfért. Akkor minek kellett lelökdösni? Olyan meg nincs, hogy megyek a busszal, majd a következő megállóban közlik, hogy szálljak le, mert sokan vannak a buszon.
Ha a nő a megállóban állt, akkor a busznak meg sem kellett volna állnia hacsak nem szállnak le róla.
Igen, meg ha mindenki a nyakába vett volna még egy embert, akkor kétszer annyian is elfértek volna. Az, hogy elfér, még nem jelenti azt, hogy biztonságos is. Csak gyanítom, hogy a nő nem egy szál magában várt a megállóban, csak ő volt a legrámenősebb, de ha neki enged, akkor joggal fel akar szállni a 2. meg a 3., stb. Ha a sofőr akkora tahó, mint ahogy esetleg feltételezheti is bárki, akkor meg sem áll és nem tájékoztatja, neki egyszerűbb lett volna.
/elég részletes ugyan a leírás, de nem voltunk ott, nem ismerjük pontosan, hogyan történt, nem is lehet ezt így pontosan megítélni, szerintem/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!