A rendszerváltás óta miért emelkedett meg olyan nagy mértékben az egy főre eső kutyák száma?
Köszönöm a válaszokat.
A rendszerváltás előtt még játszhattak a gyerekek a lakótelepek zöld területén. Öröm volt nézni vidám játékukat, nem fenyegette őket az hogy kutyapiszokba lépnek. Vagy az hogy kutyapiszoktól megvakulnak. A babakocsit toló vagy kisgyerekükkel sétáló fiatal párokat is öröm volt nézni, de a kettesben sétáló párokat is.
De ma eléggé természetellenesnek tűnik hogy az emberek kutyát vezetnek és piszkíttatnak minden felé. Hallottam olyat is valakitől, hogy a kutya gyerekpótló. Vagyis nem vállalnak gyereket hanem kutyát tartanak, mert ha már nem tudják etetni akkor azt ki lehet dobni.
Sokan vannak úgy, hogy a fárasztó munka után egy modern, tiszta és tiszta gondolkodású környezetre vágynak. Ahol nem zavarja kutyaugatás egy társasházban.
Kedves 6-os válaszoló!
Természetesen nem vagyok állatgyűlölő. Ahogy például a tévét sem gyűlölöm. De azt igen, ha valaki még éjfél után is bömbölteti a tévét egy társasházban. Vagy társasházban kutyát tart úgy hogy másokat zavar az egész napos ugatása. A tévét bömböltető nem is értett szép szavakból, csak akkor ha állatként vagy tárgyként kezeltük és addig ütöttük a betonfalat fél kilós kalapáccsal amíg rá nem jött hogy nem csak ő lakik ott hanem mások is.
A kutyások esetében is szokott hatni a megalázás.
Tehát nem a kutya a hibás, ahogy írtad is.
Az ilyen képre gondoltam:
Látható hogy rendkívül magas az egy főre eső kutyák száma. Bizonyára panellakásban él velük, több az ágyában alszik.
Íme még egy kép, ami a gazdaságunk teljesítményét tükrözi, magas az egy főre eső kutyák száma:
Remélem Vona Gábor, Magyarország miniszterelnök jelöltje befogja majd vezetni a kutyák után kapható családi pótlékot.
Budapesten fél millió, Magyarországon pedig 5 millió kutya él állami ellátás nélkül!
Mindez súlyosan felháborító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!