Szerintetek mit lehetne tenni azért, hogy az emberekben (végre) tudatosodjon, hogy az alkohol egy veszélyes kábítószer, a legkártékonyabb drog a nyugati kultúrkörben?
Jó, most mi legyen? Tiltsuk be? Egyébként pedig szerintem nem kártékony drog, igenis lehet kulturáltan inni, nem válik minden alkoholfogyasztó függővé. Számtalan esetben kedvező hatása is van.
Várható, hogy a mohó állam majd ezt is lenyúlja - skandináv mintára - és állami monopóliummá teszi a szesz árusítást, ám Magyarországon ez megbukna, mert vidéken mindenki megfőzi, megfőzte magának, ha tiltották, ha nem.
Szerintem majd magyarázd el a gyerekednek jól, ha eljön az ideje :)
Amúgy én szeretek inni, de egyetértek, hogy veszélyes. Szerintem a fő dolog amire nem hívják fel a figyelmet eléggé az a baleset veszély.
Kedves HakapesziM pont a Svédeknél van legtöbb veleszületett rendellenesség a zúg italfőzés miatt. Ennyit a fejlett egészség ügyről, és az állam beavatkozásáról.
Amúgy most is, nálunk is a jövedéki adó és lobbyy csoportok miatt virágzik így a szeszipar, nem véletlen volt leghosszabban egy volt miniszterelnök az élén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!