Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti havonta kb. mennyi könyvet...

Ti havonta kb. mennyi könyvet vesztek?

Figyelt kérdés

Annyi könyv van, amit el szeretnék olvasni, ebből több olyan, ami újdonság vagy annyira sikeres, hogy könyvtárból nem elérhető (vagy mert annyira új, hogy nincs benn vagy azért, mert a sikere miatt állandóan ki van kölcsönözve vagy új és ezért van állandóan kikölcsönözve). Meg egyébként is jobban szeretem, ha a sajátom a kötet.

Érdekel, hogy azok, akik költenek könyvre, havonta nagyjából mennyit engednek meg maguknak? (Tekintve, hogy anyagilag sajnos elég kevesen tehetik meg a gondtalan könyvvásárlást.)

2014. jan. 27. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Két könyvet szerintem biztosan.
2014. jan. 27. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Én egyre inkább átszokom az ebookra, aminek a terjesztése Magyarországon pocsék, emiatt képzelheted, honnan vannak. Rendes papír könyvet mostanában elég ritkán. Évente néhányat.
2014. jan. 27. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy kéthavonta egyet. De ez sok mindentől függ.

Mondjuk én nem vagyok nagy könyvgyűjtő, albérletezem, nem is lenne szerencsés folyton cipelni. No meg a szüleimnél rengeteg könyvünk volt, most meg könyvtárosnak tanulok, pontosan tudom, mekkora szívás a könyveket tárolni, rendben tartani, takarítani.

Inkább az ebookokat szeretem, letöltöm, ami érdekel. Ez sokkal praktikusabb megoldás. Bár imádom, amikor egy lakás fala tele van zsúfolásig megtöltött könyvespolcokkal, mégis célszerűbb ez a megoldás. Ha meg a feelingre vágyom, akkor elmegyek egy könyvtárba :)

2014. jan. 27. 14:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem szoktam könyvet venni, ebookokat olvasok, annak is a felét külföldi nyelven, nekem személy szerint nem fontos, hogy fizikailag is birtokoljam a könyvet.
2014. jan. 27. 14:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem sokat, ami kijön a 6500 ft-os jegyzettámból
2014. jan. 27. 14:23
 6/10 anonim ***** válasza:

átlagot tudok csak számolni, mivel változó.

összesen(tankönyveken kívül) kb. 4 könyvet vettem (legyen 5 mert biztosan elfelejtettem 1-et :)).

Most vagyok 26 éves.

akkor, 5könyv/26év= 0,2 könyv/év => mivel nincs 0,2 könyv, így 0 könyvet.

ui.: Igaz nem veszek könyvet, de sokat olvasok.

2014. jan. 27. 14:28
 7/10 A kérdező kommentje:

#5-ös, csak nem szegedi vagy? :D

A többieknek (is) köszönöm a választ. Én is át fogok szokni az e-bookra, bár egy jó e-book olvasóba is be kell hozzá fektetni. De akkor is fizetni szeretnék az e-könyvekért mindenképp, és persze az jóval olcsóbb, de nem kárpótol a kézben fogott könyvért. :)

Tudom, semmi nem jó nekem, de hát persze biztosan az lesz, hogy e-book, aztán ahogy valaki írta, a könyvtár meg kárpótol a könyvélményért. :)

Azért még érdekelnek a válaszok. :-)

2014. jan. 27. 14:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nagyon költök könyvre. Imádok olvasni, de inkább kikölcsönzöm, mind hogy ezreket adjak 1-1 könyvért. Meg amit lehet, online elolvasok, bár sajnos így még nem sok könyv érhető el. Meg igyekszem Apródon nézelődni, ha valaki jó könyvet árul olcsón, arra lecsapok. :)
2014. jan. 29. 23:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Az apródos dolog nem rossz ötlet! :)
2014. jan. 29. 23:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem kell temetni az ebookot :)

Eleinte nálunk is mindenki azt mondta, hogy "nem olyan a szaga", "hiányzik a lapozás élménye", de most őszintén: ha olvasol, akkor a tartalom az, ami érdekel. Nem azért veszel meg egy könyvet súlyos ezrekért, hogy élvezkedj a lapozással :D

Az ebook nagy előnye még, hogy gyors. Már ha nem ragaszkodsz a fizetéshez. Én pl. a Harry Potter végét már nagyon vártam, és hát a kalózfordítás néhány napon belül online elérhető volt (ha nem is olyan jó minőségben, de mellette néztem az angol eredetit is), szemben a hivatalos verzióval :)

2014. jan. 30. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!