Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért lesz valaki csavargó?...

Miért lesz valaki csavargó? (Jack London nyomán)

Figyelt kérdés
Arra keresem a választ, miért válik valaki csavargóvá, függetlenül attól, hogy melyik korban él. Ez egyfajta outsider jelenség lenne vajon. Nem tud beilleszkedni és ezért, ki akar válni, esetleg szembemegy begyöpösödött nézetekkel. Nem találna az ilyen állást és ezért próbál más tevékenységet nem tudhatjuk. Ez azért morálisan elítélendő szerintem. Ki mit gondol? Jack London hoboi nyomán.
2014. jan. 12. 01:44
 1/4 anonim ***** válasza:
érzelminyomorékok=csövesek
2014. jan. 12. 11:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Hobo= csavargó, vándormunkás. Szerintem ez nem egyenlő a csövessel. A csövesnek sosincs otthona, mindig az utcákon van. A csavargó országokon át megy, de közben itt-ott megszáll, néha még munkája van. Sajnos a társadalom és a benne élő emberek a deviáns magatartást megvetik. Légy hasonló az átlaghoz, de miért? Hasonlónak lenni annyi, mint elveszteni az individumunkat. Az évek folyamán a tramp mint az élet egy szegmense mindig is ott volt, lásd Charlie Chaplin filmjei. Viszont valóban nem tudok, hogy ők most maguk elől menekültek, a társadalom elől, a szüleik elől, vonzotta őket ez az életforma, vagy miért is?
2014. jan. 12. 12:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak olyan típusú emberek akiknek gyermekkorukban pl:átlagos ---->nevelést,anyagi hátteret,nem elhanyagolt családi formát(erőszakmentes)kapnak,stb

Mégis a csavargó életvitelt választják,mert lehetséges,hogy őket ez vonzza:új---> embereket megismerjenek,tájakat,helyeket,kultúrákat

első voltam

2014. jan. 12. 18:56
 4/4 anonim válasza:
Volt egy kollégám itt kint Angliában. Kamasz kora óta (úgy 30 éve) csavargó, és teljesen önszántából. Biciklivel járja a világot, hol napszámot vállal, vagy koldul ha nagyon megéhezett, de sehol nem volt maradása. Nagyon értelmes, egyébként a maga nomád módján ápolt ember, szóval nem egy lecsúszott hajléktalan. Sokszor csodáltam életmódja, felfogása miatt, jó volt hallgatni azt a rengeteg kalandot amit élete során átélt, néha még irigyeltem is, de nem biztos, hogy huzamosabb ideig tudnék így élni. A leírhatatlan szabadság vágya miatt él így. Sátorban aludni, patakban mosdani, bringázni keresztbe-kasul a világon nagyon romantikus, de napokig nem enni, fagyoskodni esténként, esőben zivatarban a szabadban kószálni, és egyáltalán, hogy tuliképp nincs semmid, nincs otthonod, ha bajba kerülsz nem igazán számíthatsz senkire, az már nem annyira frankó, igen edzet embert kíván. Egy egykori erdélyi Magyar az ürge, tízen évesen szökött át Nyugat-Európába. A telet legtöbbször itt Angliában tölti és dolgozik valahol, de aztán tavaly már február végén odébbállt, akkor azt mondta lemegy Spanyolországba, akkor láttam utoljára. Na Ő egy csavargó. (Vagy vándor)
2015. jan. 17. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!