Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vannak ennyire lenézve...

Miért vannak ennyire lenézve a fizikai munkások, és miért van ennyi általánosítás?

Figyelt kérdés
nem hiszem el hogy lassan 2010-ben már ilyen szintre süllyedt ez a dolog, ennyire lenézik a fizikai munkásokat. én egy elektronikai szervízben vagyok tanuló. ez olyan hely ahol háztartási kisgépektől kezdve mosógépeket, hűtőket szerelünk, klímákat, kapunyitókat telepítünk. néhány hónapja vagyok itt de egyre rosszabb dolgokat tapasztalok. tudjátok a tnulókra nagyon sok piti munkát bíznak. mocskosakat, nehezeket egyaránt. más aki sulit üli végig nem tudja milyen fárasztó. kritizálni mégis tudja. kinevet a korosztályom mert munkásruhában lát az utcán. megvetően néz a tervező az irodában kávézgatva a falnál hogy cipelem a létrát... megnézik a teherautóban szorongó emberkéket és elkönyvelik őket mint primitív buta emberek akik nem tudtak tanulni. és most olvastam egy mondatot ezen az oldalon amit bemásolnék: "az igazán büdös emberek azok CSÖVESEK vagy fizikai munkások, akiktől nem várhatod el, hogy a piperecuccaik egy szappannál tovább terjedjenek." köszönöm. annyira nem tartanak hogy egy csövesnél valamivel többre nézzenek? ez azért már kicsit sok. tudjátok... az egyik munkás srác nálunk -nemrég tudtam meg, a város egyik leggazdgabb utcájában lakik. bmw-t vett a pénzből amit összegyűjtögetett. mégis nap mint nap térdel mocsokban piszokban, ha szerelni kell egy mosógépet vagy javítani egy hűtőt, mert szereti csinálni és csinálja tisztességgel. nekem is anyám apám szakmunkás mégis célt értek vele. miért él ennyi általánosítás az emberekben?
2009. nov. 30. 20:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Biztos, hogy vannak olyan emberek, akikről beszélsz, de nem mindenki gondolkodik így. Én pl. felnézek a jó szakemberekre, nem mindenki tudja az ő munkájukat végezni és egyre kevesebben vannak. Nem szegények ők, ha jól dolgoznak illetve nem is buták, max. gyakorlatiasabb a munkájuk. Azt tudom mondani, hogy ne foglalkozz senkivel. És akár hiszed, akár nem, minden egyes réteget lenéz valaki. Én pl. bölcsész vagyok részben, hát gondolhatod, hogy mennyire lenézik a bölcsészeket pl. a jogászok, a jogászokat meg sok mindenki más a "mocskos" munkájuk miatt meg ők nagyrészt diplomás munkanélküliek lesznek, és mehetnénk még tovább. Szóval egyik szakma sincs 100%-ig megbecsülve még akkor sem, ha diplomás vagy...
2009. dec. 1. 10:04
 12/13 anonim válasza:

Köműves melós ember vagyok, és tényleg döbbenet, hogy lassan sáros munkásruhában nem lehet végigmenni az utcán, mert jó hogy le nem köpnek vele...

De ez csak akkor gáz, ha hagyod, hogy az legyen. Én azt mondom, hogy ezerszer inkább nézzenek meg melósruhában az utcán minthogy harminc éves fejjel jöjjek rá, hogy kitörölhetem a diplomámmal a seggemet.

2010. ápr. 18. 02:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem szabad velük foglalkozni. Az ilyen emberek, akik lenézik őket, ahhoz túl primitívek , hogy bevallják maguknak, hogy szükség van a szakmunkásemberekre is.

Engem egyébként egyáltalán nem zavar. Sőt, szeretem is.Mert férfiasak:).

2011. jan. 14. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!