Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vannak ennyire lenézve...

Miért vannak ennyire lenézve a fizikai munkások, és miért van ennyi általánosítás?

Figyelt kérdés
nem hiszem el hogy lassan 2010-ben már ilyen szintre süllyedt ez a dolog, ennyire lenézik a fizikai munkásokat. én egy elektronikai szervízben vagyok tanuló. ez olyan hely ahol háztartási kisgépektől kezdve mosógépeket, hűtőket szerelünk, klímákat, kapunyitókat telepítünk. néhány hónapja vagyok itt de egyre rosszabb dolgokat tapasztalok. tudjátok a tnulókra nagyon sok piti munkát bíznak. mocskosakat, nehezeket egyaránt. más aki sulit üli végig nem tudja milyen fárasztó. kritizálni mégis tudja. kinevet a korosztályom mert munkásruhában lát az utcán. megvetően néz a tervező az irodában kávézgatva a falnál hogy cipelem a létrát... megnézik a teherautóban szorongó emberkéket és elkönyvelik őket mint primitív buta emberek akik nem tudtak tanulni. és most olvastam egy mondatot ezen az oldalon amit bemásolnék: "az igazán büdös emberek azok CSÖVESEK vagy fizikai munkások, akiktől nem várhatod el, hogy a piperecuccaik egy szappannál tovább terjedjenek." köszönöm. annyira nem tartanak hogy egy csövesnél valamivel többre nézzenek? ez azért már kicsit sok. tudjátok... az egyik munkás srác nálunk -nemrég tudtam meg, a város egyik leggazdgabb utcájában lakik. bmw-t vett a pénzből amit összegyűjtögetett. mégis nap mint nap térdel mocsokban piszokban, ha szerelni kell egy mosógépet vagy javítani egy hűtőt, mert szereti csinálni és csinálja tisztességgel. nekem is anyám apám szakmunkás mégis célt értek vele. miért él ennyi általánosítás az emberekben?
2009. nov. 30. 20:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%

szerintem első sorban neked magaddal van bajod. Te magadat nézed le, ha nem így lenne, akkor nem zavarna, ahogy a bmw-s gyereket sem zavarja és szarik bele.

Majd ha elfogadtad saját magad, akkor lehet dumálni a többi emberre, de akkor majd rájössz, hogy téged mennyire nem érdekel a többi ember, hisz te ki vagy békülve magaddal.

2009. nov. 30. 20:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon az emberek csak a külsőségekre adnak: Ruha,pénz,kocsi,státusz

Az, hogy legbelül milyen vagy az senkit sem érdekel sajnos.

2009. nov. 30. 21:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez csupán csak felfogás kérdése,nem gondolnám ugyan is hogy a szappant és a fizikai munkát bármiféle olyan kapcsolatba lehetne hozni ami fizikai munkás mivoltunkba csorbát ejtene.Egyszerűbben:Ne vegyél minden baromságot a szívedre,tanulj meg dolgokat elengedni a füled mellett.Az hogy te megvetésnek gondolod azt hogy nézi a paraszt hogy szopsz a létrával... hát nem tudom ... te mindent észre veszel és ez a baj.Ja és utólag még leírnám a munkádat soha ne szégyelld! De ne menj az utcára munkás ruhába mert ma már ez nem illik,csak akkor ha időd nem engedi hogy átöltözz...
2009. nov. 30. 21:08
 4/13 anonim ***** válasza:
69%
Ja és még annyit hogy általában akik irodában ülnek teljesen segg hülyék a szereléshez (tisztelet a kivételnek).Ők mindent számokkal néznek meg kimutatásokkal,avval viszont nincsenek tisztában hogy mennyi szenvedés összerakni egy akármilyen gépet...
2009. nov. 30. 21:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
El fog jönni az az idő,amikor nem fog érdekelni mit mondanak.Amin nem tudsz változtatni,azon ne kapj agybajt.Márpedig rengeteg ilyen bunkó van,akivel nem érdemes foglalkozni.És ők is mind járnak fodrászhoz,hívnak vízszerelőt,festőt,takarítanak,stb...
2009. nov. 30. 21:15
 6/13 anonim ***** válasza:

Mi erre a azt szoktuk mondani:

Nem lehet mindenki diplomás, akkor ki dolgozna? :)

2009. nov. 30. 21:15
 7/13 anonim ***** válasza:
Gondolj arra hogy te bizony többet fogsz keresni mint sok egyetemista akik többsége valami gagyi fizetős szakon lopja a napot és piál egész nap. A nyugdíjadba beleszámít már az is hogy most tanulsz.
2009. nov. 30. 21:21
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

az én férjem is fizikai munkát végez, néha az utcán is végigmegy munkásruhában, nincs vele gondja.

nekem 2 diplomám van, 2 idegen nyelvet beszélek, felső és középfokon, mégis ő az aki pénzt keres, mert az én bérem épp elég a rezsire és a lakáshitelre(25 ezer).

szóval, nem az a lényeg h milyen ruhában, hol dolgozol, hanem h tisztességgel végezd el a munkád, ha pénzt költesz kétszer is gondold végig, érdemes-e kiadni, inkább aludj rá egyet

arra törekedj, h a lehető legjobb szakember legyél, és minél előbb önállóan tudj dolgozni

2009. nov. 30. 21:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Eddig csak a második válaszoló próbált a kérdésre válaszolni. És egyetértek vele.

De biztos van ettől részletesebb magyarázat is. Amit én nem tudok de egyébként még a tanári karban is fenn áll ez a két "ellentét", osztályfőnök mesélt róla, kicsit durva dolgok folynak ott is...

2009. nov. 30. 21:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz másokkal!
2009. dec. 1. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!