Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy 40W-os íróasztali lámpa...

Egy 40W-os íróasztali lámpa sokat fogyaszt ha naponta 4 órát világit? 1 hónapban mennyit tesz ki? mennyivel lesz több a számla?

Figyelt kérdés
2009. nov. 30. 18:17
1 2
 11/13 ceri ***** válasza:
100%
Az én mikrom 10-20 W között akkor is fogyaszt, ha nem csinál semmit (megmértem). Ez havonta cca. 500 Ft. Ilyen néhány 100 FT-al minden készenlétben hagyott készüléknél számíthatsz ( TV, rádió, házimozi, stb). Ezeket jobb kikapcsolni, illetve ha nem lehet akkor kihúzni, mert egy háztartásban ezekből is összejöhet 1-2 ezer FT csak amíg áll.
2009. dec. 1. 17:25
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2009. dec. 2. 20:48
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg attól is függ,hogy a többi lámpába milyen izzó van.Mert gondolom,ha az olvasóban 40w van,akkor a mennyezetibe még nagyobb teljesítményű.Azokat is érdemes cserélni,de leginkább azokon a helyeken,ahol úgyis sokat világítanál,fürdőbe,wc-be óda jó a hagyományos is.Igaz 10x drágább egy ledes izzó,viszont 30x nagyobb az élettartama.De elmondom az esetemet,én nekem 1 éven belül van egy-két energiatakarékos izzó,ami megadja magát,viszem a garanciapapírt,s szó nélkül cserélik,tehát ilyen téren jó,hogy keveset bír,tehát ezzel is spóroltam,bár 5000 ezer lelkes kis városban megismerik egymást az emberek.
2014. aug. 20. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!