Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Középsulisok, szerintetek ez...

Középsulisok, szerintetek ez nem furcsa?

Figyelt kérdés

Szóval amikor 9.-ben gimis lettem csak az volt fontos hogy rendes emberekkel legyek jóba és ne legyek egyedül. Egy néhány fős társaságba sikerült is beilleszkednem. Viszont ). második félévében és most nyáron nagyon megváltoztam. Még a legelején is furcsán éreztem magam, hogy nem tartozom oda, más vagyok, valahogy más kell, de akkoriban sok önértékelési problémám volt, amik inkább foglalkoztattak (amiket már "kinőttem", "megoldottam"). Tehát megváltoztam, nagyon sokat buliztam/bulizok, pasiztam. Viszont az elején nem kerültem be a hozzám (most) hasonlóak társaságába, akik szintén ilyenek. És most már nagyon késő lenne,mert ezek a körök elég zártak. Szóval nem fura egy kicsit, hogy pl. dohányzom, de a suliból nem nagyon tudok kivel ezért vagy sulin kívüli emberekkel szoktam vagy egyedül meg persze bulikon de ott ugye nem egyedül vagyok:). Meg nem löketem mindenkinek a piálós sztorikat mert nem akarom "bizonygatni" hogy mekkora arc vagyok ezért a barátaim tudják és ők ilyennek is tartanak, de szerintem így a suliban nagyon senki nem tud rólam senki semmit. Szóval em fura ha egy viszonylag szép, elég züllött csaj olyanokkal van jóba akik tipikusan vagy "stréber" kategóriák vagy csak átlagos sulis arcok. Azért nem ilyen "geek"-klikk a miénk, mert van 1-2 csaj akivel szoktam bulizni járni. És rosszul érzem magam mert ebben a kis társaságban olyanokról megy néha a beszélgetés amiken már valahogy "túl vagyok", vagy csak annyit mondok magamban hogy mennyire unalmas, vagy mennyire nem érdekel, vagy mennyire felesleges ilyenekkel foglalkozni. Mármint ilyen sztárok, cicák, sorozatok, ezeken már valahogy rég túl vagyok.. De már fontos hogy egy laza társaságban benne legyek ahol nem kell megjátszanom magam.. Szeretnék átmenni egy másik suliba ahol "újrakezdhetem" ezt. Mert minden nap úgy megyek haza hogy mennyire elegem van az osztályból. Mert ezen a társaságon kívül van egy zárkózottabb "menőbb" lánycsapat akikkel szívesen lennék de már késő mert nagyon klikkes az osztály.. Meg nagyon suttyó fiúk, mindenkinek beszólnak, császárkodnak, stb. Szóval nagyon flegma vagyok az osztályban de amúgy nem ilyen vagyok csak már annyira visszafogom magam hogy nem tudok máshogy viselkedni.. meg persze fáradt is vagyok ha suli van.

16L

2014. jan. 9. 16:17
 1/3 A kérdező kommentje:
Szóval arra lenne szükségem hogy fiúk-lányok együtt összejárnak és tényleg jóba vannak, néha buliznak de ígysuliban jól el lehet velük lenni.. Mert nálunk a fiúk ilyen suttyók és az egész osztályban ilyen nyomasztó hangulatot gerjesztenek azzal hogy "ők a királyok és mindenki más nyomorék és így beszólogatnak mindenkinek".. Az "én" társaságom meg csak olyan hogy úgy kell elrángatni őket mindenhová sulin kívül de mindig sietnek haza tanulni vagy lusták kimozdulni... Szóval én nagyon kimenős vagyok stb de nagyon demotiválóak... És ha én nem keresem őket akkor ők sem meg így egymást se szóval nem olyan "nagy barátság".
2014. jan. 9. 16:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az a különbség közted és a "menő csajok" között, hogy ők sosem írnának ki egy ilyen kérdést, egy ilyen oldalra. A menőségedet nem lehet azzal mérni, hogy nem szeretsz cicákról beszélni(ez amúgyis elég abszurd példa volt mert ugyan ki akar cicákról beszélni, ha nincs cicája...ha meg van, akkor miért ne beszélne róla, talán érdekli az etológia vagy valami...)Olvass és tanulj többet pasizás és bulizás helyett, meglátod az a javadat szolgálja, a tudásod a tiéd marad, menő csajok,bulik és pasik jönnek-mennek!!
2014. jan. 9. 20:03
 3/3 ViaSayers válasza:

Az én gimis osztályomban két nagy klikk volt - a miénk 7-8 fővel, de én se nevezném "geek"-csoportnak, mondjuk haverok voltunk a stréber arcokkal is, de én például távolról se voltam stréber, sőt, sokat lázadoztam, ha nem tetszett valami, mégis barátok voltunk (vagyunk még mindig). A másik csapat meg az osztály nagyobbik része, a "hű, de baromi menő vagyok" klikk, akik folyton egymást oltották a másik háta mögött, aztán a szemükbe vigyorogtak, meg elhappolták egymás pasiját, ilyenek. Simán "bekerülhettem" volna közéjük, ha akarok 9-10.-ben, de ha fizettek volna, se kellett volna a társaságuk, undorító emberek voltak. Az én barátaim igaziak voltak, és ha te is azt gondolod, hogy nem beszélnek ki a hátad mögött azok az emberek, akikhez eddig "tartoztál", akkor szerintem felesleges iskolát váltanod (főleg így év közepén). Egy már kialakult közösségbe beilleszkedni amúgy is sokkal nehezebb, mint egy teljesen újba, és 95%, hogy ugyanolyan gyökerek lesznek ott is, mint a mostani osztályodban. A középsuli sajnos ilyen, és mindenhol van néhány önértékelési zavaros se.ggfej, aki attól érzi magát valakinek, hogy a baromkodásával fel tudja idegesíteni a másikat - vagy a tanárt -, vagy bele tud rúgni a másik lelki világába.

Érettségi után egy-két évvel majd (remélhetőleg) mindenki kinövi a tinikori hü.lyeségeit, és fősulin már valamivel értelmesebb emberekkel fogsz találkozni.

2014. jan. 28. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!