Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, így utálok...

Mit csináljak, így utálok suliba járni?

Figyelt kérdés

Szóval utálok suliba járni. Egy nap sem tudom kialudni magam, és még 8 óra alvással is hulla vagyok. Mivel 1 óra az út és néha suli után van különórám vagy találkozom valakivel ezért 5-6 fele vagy később érek haza és ilyenkor tényleg leragad a szemem, nem tudok tanulni, és az idei évben vagyok 3-4-es kb semmi tanulással míg tavaly 4-5-ös voltam. Viszont a társaságnak fel kéne hogy vidítson, de nincs semmi osztályközösség. Zárt klikkek vannak, két külön klikkbe tartozó ember alig beszél egymással vagy nagyon feszélyezetten és mindenki zárkózott. Pl. akivel tényleg tudok beszélni az osztályban az 4-6 ember de egyikük sem a legjobb barátom és ráadásul nagyon különbözük tőlük, a suliban nem tartozom egy nagy társasághoz sem... Viszont sulin kívül teljesen más az életem, sokat bulizok (tehát minden olyan dolgot amit a suliban a "menők"), és sokkal nyitottabb vagyok. Illetve ha nincs sulinap akkor 100% elégedett vagyok és kiegyensúlyozott viszont ha suli van teljesen nyomott vagyok, semmihez nincs energiám, nemf igyelek oda semmire, nem tanulok, csak szenvedek és alszom és várom hogy vége legyen a napnak..

16L

2014. jan. 7. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak 16 éves korig vagy tanköteles.
2014. jan. 7. 18:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Na jó és akkor mit kezdjek magammal? Menjek a híd alá? Egyetemre akarok menni..
2014. jan. 7. 18:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Meg olyan az osztály hogy nagyon nem találom a helyem. A fiúk ilyen gazdag pávák és alig tudnak beszélni (ugyanakkor erős a suli szóval nem illenek nagyon bele), a menőbb lányok zárkózottak . Ezek a "menő" fiúk akármit csinálsz kiröhögnek beszólnak és én viszonylag lesz*rom őket meg nagyon flegma vagyok de így nem lehet önmagad adni ha még ha a lényeg megmutatott 10%-át is leszólják. Amúgy sulin kívül még az önértékelésem is rendben van, magabiztos vagyok, teljesen máshogy látom magam... Tehát vannak ezek a beszólogatós szemét suttyó srácok, a zárkózott, kicsit lenéző lányok, akkor a szörnyen csendes, "nem néz a szemedbe olyan gátlásos" lányok akik tőlem elég távol állnak és nem tudok velük beszélgetni és van akikkel elvagyok az a pár ember de ők is elég mások szóval sokkal züllöttebb vagyok náluk ezért oda se illek bele viszont a suli züllött társaságaiban meg nem vagyok benne..
2014. jan. 7. 18:36
 4/8 anonim ***** válasza:

"Egyetemre akarok menni."

Hajrá!

2014. jan. 7. 19:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Ami kell az érettségihez az 4-5-ös, a nem kellő természettudományok húzzák le az összátlagom 3-asra, és egy tantárgy kettes de abból járok korrepetálásra szóval igyekszem.. Az hogy főleg az osztályommal vannak gondok nem befolyásolja az egyetemi felvételimet.. Ráadásul erős suliba járok. Szóval egy gyengébb sulis mondhatja hogy mindenből ötös de az nálunk csak hármast érne.
2014. jan. 7. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:

#4-es vagyok

Akkor kitartást a középiskolához! Ha tényleg így állsz a tanulmányokkal, nem reménytelen a helyzeted. Egyébként mitől merülsz így le?

2014. jan. 7. 20:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Valószínű a környezet, hogy nem olyanokkal vagyok akikkel tényleg önmagam lehetek ezért baromi flegma vagyok és unatkozom azok mellett akikkel vagyok, "leminimalizálom" magam.. Illetve a kialvatlanság, a kötelezettségek, a sok tanulnivaló (bár most szörnyen sok a pótolnivalóm mert beteg is voltam és nagyon rossz jegyeim vannak mostanság). Szóval akkor még érthetőbb lenne ha széttanulnám az agyam és mindenből ötös lennék de nulla tanulás és puskázás.. Viszont ha tanulok valamire akkor 4-5-ös vagyok meg azért bekerültem egy erős suliba szóval nem vagyok "buta" csak szörnyen lusta.. Órákon is vagy szinte elalszom vagy csak bambulok mert nem tudok koncentrálni..
2014. jan. 9. 16:05
 8/8 Linella válasza:
Ez tudom milyen, én is így voltam. Egyszer vége lesz ígérem, és ha egyetemre mész akkor ott általában olyan emberek vesznek majd körül akiket ugyanaz érdekel. Én most zeneművészetire járok, itt mindenkit ez érdekel, van közös téma stb. Szóval valahogy bírd ki és majd ez az időszak is elmúlik. :) 22/L
2014. dec. 28. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!