Léteztek e stalkerek?

Figyelt kérdés
Olvastam a könyvet illetve a játékkal is játszottam és érdekellne,hogy a csernobili katasztrófa után voltak e olyan emberek akiket azért küldtek/mentek be,hogy az erőműnél és az erőmű közeli városokban rendellenes dolgokat hozzanak ki?Mielőtt jönnek a válaszok,hogy ez csak 1 játék,de engem tényleg érdekel,hogy van e valóságalapja az egésznek.

2014. jan. 6. 22:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Miután valaki megközelítette azt a helyet akkoriba, maga lett a rendellenes "dolog".
2014. jan. 6. 22:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze azt értem,hogy milyen volt ott a helyzet,de mégis olyan lehetségesnek tűnik,hogy küldtek be oda embereket abnormális dolgok felfedezésére
2014. jan. 6. 22:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, oda bemenni kész öngyilkosság lett volna, ilyet senki sem vállalt volna el.Azt a helyet még manapság is kerülik, pedig nem kis ideje volt az esemény.
2014. jan. 6. 22:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt feltétlenül öngyilkosság bemenni, ugyanis a katasztrófa után még építettek is az erőműre egy betonépítményt, a további sugárzás mérséklése céljából.

Amúgy meg nem voltak stalkerek. Mégis mi rendellenes dolgot kutatnának egy radioaktivitással fertőzött területen? Nem úgy van ám mint a mesékben, hogy mutánsok meg szörnyek lesznek egy kis sugárzástól. Szimplán megnyuvad, ami nem bír akkora sugárzást, más élőlény meg éli ugyan úgy tovább az életét.

2014. jan. 6. 23:42
 5/9 zgyzgy ***** válasza:
Ez a regény a csernobili katasztrófa előtt született, fikció és tök másról szól, úgyhogy a két dolognak semmi köze sincs egymáshoz.
2014. jan. 7. 00:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Csernobilban az elet a katasztrofa utan sem allt le. Habar energiat az atomerumu 2000 ota nem termel, de tobb szaz munkas dolgozik az eromuben naponta.

1991-ben tuz utott ki a 2-es reaktorban. 1996 novembereben allitottak le az 1-es reaktort, a 3-ast pedig 2000 decembereben. A 4-es reaktor...azzal pedig tudjuk mi tortent 1986-ban.

A 2000-es leallas ota elkezdtek bontani a reaktorokat, ami meg evekbe beletelhet amig befejezik.

Az uj szarkofagot a 4-es reaktor kore 2010-ben kezdtek el epiteni, a tervek szerint 2015 befejeznek.

Sok erdekes dolgot lehetne meg meselni a katasztrofarol, de egy biztos: a kozhiedelemmel ellentetben a munka sosem allt le az atomeru es kornyeken. Az elet megy tovabb.

2014. jan. 7. 02:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Persze tudom,hogy a könyv játék nem áll összefüggésben a valósággal,csak ugyebár a játék kiadója a stalker fogalmat illetve történetszálat a könyvből,filmből vettem.Köszönöm a választ mindenkinek :D
2014. jan. 7. 14:17
 8/9 anonim válasza:
100%
Azért azt hozzá kell tenni, hogy a beton szarkofágot Úgy építeték, hogy egy ember egyszerre maximum 30 percet dolgozhatott. Ólom köntösben.
2014. jan. 13. 19:29
 9/9 De La Cruse ***** válasza:

A Stalker orvlövészt jelent.

(ha ellenséges)

Ha barát akkor pedig (Mesterlövész)

2019. ápr. 21. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!