Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miről ismerszik meg az igazi...

Miről ismerszik meg az igazi barátság? Neked van igaz barátod?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, mi alapján lehet megkülönböztatni az igaz barátot a csak havertől. (vagy csak simán barát). Egy ilyen kapcsolatban milyen hibák fogadhatók el? Ti miket fogadtok el, mikor bocsájtotok még meg? Én nem igazán tudom, van-e ilyen igazi barátom.
2009. nov. 29. 23:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem van,viszont nekem meg haverjaim nem nagyon vannak.Van 1 barátom,a többi meg inkább csak ismerős.A legjobb barátság az olyan,hogy a legjobban vele szeretsz lenni,akármikor jól tudjátok érezni magatokat együtt,mindent elmondasz neki,ő is neked,mindent vele beszélsz meg,és nem mással,meg ilyesmik.Másoknál nem tudom,ez igaz-e,de nekem az eddigi legjobb barátaim (3 volt eddig) mind agyon hasonlóak voltak hozzám,Mármint nem külsőre,hanem belsőre.Mentalitásban,stb.Ha nem tudod,van-e igaz barátod,akkor az sztem azt jelenti,hogy nincs.De nem is minden embernek van ilyesmire szüksége,én úgy gondolom.
2009. nov. 29. 23:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Nincs igaz barátom. Sőt sose volt. Haverjaim is csak voltak. Addig, míg volt közös érdeklődési kör (iskola, szakkör stb.) Elég szarul hangzik, de nekem sosem hiányoztak.
2009. nov. 29. 23:53
 3/8 anonim ***** válasza:
egy van, nem tudom mi különbözteti meg a haveroktól, rengeteg hibája van, tulajdonképp egy semmirekellő gazember. talán attól igazi, hogy ismered, nem csak a szerepeit ismered, amit eljátszik, hanem úgy igazán tudod, ki ő. :)
2009. nov. 30. 00:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Én egy ideig azt hittem van igaz barátom,de aztán mikor egy ügyben az "ellenség" oldalára állt akkor inogtam meg.. Haverok is átb@szták mindig a fejem,bár lehet rossz kőrben forogtam(fű,extasy..) Azóta kicsit bizalmatlan vagyok mindenkivel,nehezen engedek közel magamhoz bárkit is,barátom jelenleg egy sincs,haverom pár kolléga de az is csak felszines..,még jó,hogy van egy tesóm aki valójában betölti egy barát szerepét,benne még nem csalódtam!
2009. nov. 30. 00:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Az igazi barát legfontosabb jellemzője, hogy feltétlen szeretettel fordultok egymás felé. Nem az, akivel a legtöbb idődet töltöd, nem az, akivel vásárolni jársz, együtt laksz, nem az, aki a legjobban hasonlít rád.

Az, aki szavak nélkül megért, ott terem, ha ott kell lennie, mindig tudja mit mondjon, és ismeri a legtöbb hibádat. Aki képes a hibáidra bántás nélkül rávilágítani, és azokkal együtt szeretni.

Olyan mint egy családtag, mint egy jó testvér. Minden hibáját elfogadod, és amíg olyasmit nem tesz, amiről tudván tudja, hogy bánt vele, vagy emberileg megbocsáthatatlan, addig sztem bármi megbocsátható.

2009. nov. 30. 02:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Vannak barátnőim, akikkel őszintén tudunk beszélni, de ritkán találkozunk. Három 'igazi' barátnőm van-velük minden női dolgot elbeszálünk, a bajba is kölcsönösen kiállunk a másikért. Egyszer csalódtam 9 évi barátság után, azóta azzal a lánnyal kibékültünk, de már nem tudom rá azt mondani, hogy 'igazi'.Azért őszintén megbocsájtottam neki.

Szerintem a gondolkodás, a mentalitás az életről a barátok között hasonló kell legyen. Az Isten szeretete köt össze bennünket, ezért mondhatom, hogy biztos alapon nyugszik a barátságunk, sem idő, sem távolság nem kezdi ki-8. éve ismerjük egymást, mindegyikünknek van családja-a párok is kedvelik egymást, jól el tudnak beszélgetni.Ez is megerősíti a kapcsolatot.

A férjem szintén barátom is, és a két testvérem is barátom, de hozzájuk másféle kapcsolat fűz.

2009. nov. 30. 07:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazi barátok nincsenek. Én sokáig azt hittem, hogy van egy igaz barátom. Mellettem volt életem legrosszabb napjaiban, vígasztalt, erőt adott. Sok jót és rosszat átéltünk együtt. Aztán egyszer csak az arcomba mondta, hogy kétszínű vagyok, kihasználom, és nem érdeklem többé (minden előzmény nélkül). Azóta tudom, hogy nincsenek igazi barátok, mert ha egy ilyen ember képes volt ezt tenni velem, akkor bárki más is simán megtenné.
2009. nov. 30. 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:
egy igazi barát nem csak akkor áll mellettem, amikor bulizni meg szórakozni kell, esetleg fürdeni a dicsfényben, hanem akkor is mellém áll, mikor épp sárral hajigálnak és nem zavarja, hogy ő is kap belőle, akkor is mellém áll, mikor sírni kell velem és nem nevetni és akkor is, amikor bajban vagyok
2009. nov. 30. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!