Kedves rasszisták és fajgyűlölő emberek! Mondanátok néhány okot a rasszizmusra?
A rasszizmus egyfajta védelmet nyújt.
Kitudja hányszor raboltak volna már ki, hogyha nem lennék előítéletes.
Diszkóba is csak olyan helyre járok, ahova nem engedik be őket.
Én alapvetően nem tartom rasszistának magam, mert csak a bőrszíne miatt nem nézek ki senkit, a feketékkel, ázsiaiakkal stb. nincs bajom. A cigányokkal sajnos van (nem mindegyikkel, mert ismerek rendest is, de a többséggel igen). Ezért tarthat akárki rasszistának, de én legalább meg tudom indokolni azon a baromságon kívül, hogy "az ember színe fehér".
Nem akarnak beilleszkedni a társadalmunkba, lopnak, csalnak, egyes családok 7-8 kölykét mi tartjuk el, mert dolgozni nekik luxus, és állnak sorba a segélyért (amikor anélkül is jól él egypár ilyen család, lopásból, csalásból, illegális seftelésből, drogdílerkedésből, uzsoráskodásból), kijátszanak mindenféle szabályt (rokonnak adják örökbe a gyerekeiket, azok meg felveszik a nevelőszülői pénzt, és mégis ott az anyja mellett a gyerek). Ha vki vmiért felelősségre vonja őket, akkor elordítják magukat, hogy "büdös rásszistá, csák ázért bánt, mert cigaaaaany vagyok", a nők meg előszeretettel használják a "ne tapizzál már meg vetkőztessél már, te perverz állat" kártyát, amikor elslisszolnak vhonnan fizetés nélkül vagy a szoknyájuk alá bedugják a lopott holmit... és megússzák. 11-12 éves gyerekeket is megvernek egy telefonért, és ha vki szembeszáll velük, hívják az egész famíliát, akiknek olyan fegyverarzenáljuk van, hogy csak na (illegálisan, persze). Az emberek meg nyilván félnek tőlük emiatt, a rendőrök / BKV-ellenőrök is félnek tőlük, ezért ők nyugodtan bliccelhetnek. Ennek meg a rendesen, becsületesen dolgozó emberek szívják meg a levét, pl. a BKV-n, amikor az ellenőr, hogy meglegyen a kvóta és visszahozza a veszteséget, a védtelenebbnek tűnő embereket bünteti meg hazugsággal (egyik ismerősömnek beadta vmelyik ellenőr azt, hogy a diákigazolvány-matrica nem érvényes okt. 31-ig, csak 15-ig, ami baromira nem volt igaz). Amikor tömegközlekedési eszközön vegzáltak, annak a 80%-a cigány volt (kis 13-14 éves takony cigánypurdé kezdte el tapizni a derekam meg a vállam pl.).
Mellette ordenárék, hangosak, neveletlenek, parasztok, ápolatlanok (még a divatosak is - póthajra, műkörömre van pénz, de fogkrémre nincs)...
Mondom, tisztelet a kivételnek. Csak kevés van. És főleg ha az embert vegzálják, akkor elővigyázatos lesz velük szemben, mert inkább számítson az ember ilyesmire, minthogy mindenkivel szemben bizakodó legyen, aztán rosszabb esetben az elektronikai eszközei, pénze, iratai bánják, rosszabb esetben a fizikai épsége...
24 / N
Nem vagyok rasszista, csak tapasztaltan előítéletes :-D
Az élet eddig arra tanított, hogy nem árt szorosabban fogni a táska fülét, ha cigányokat látok.
Sajnálom ez van. Ez már-már egy tanult reflex, egy védekező mechanizmus. Persze közben nyitott próbálok lenni, de közben elővigyázatos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!