Nézitek a HírTv-s "színvonalas" műsorokat? Mi a véleményetek? Honnan szedik azt a sok "okost"?
Hát volt alkalmam párat megnézni, "Péntek 8" meg "Civil kaszinó", és elhűltem tényleg, hogy ilyen fokú sötétséggel hogy lehet egyáltalán műsort leadni.
Most őszintén, pl ott az a jezsuita szerzetes, de még beszélni se tud rendesen, na és ő tart kioktatást a fiatalok erkölcséről :) sztem egy vicc az egész. Naná ő aztán tudja a tutit, és olyan ökörségeket beszél, hogy az már inkább paródia.
Most meg Pesti Barnabás épp azt magyarázta, h miért is jó, ha a kormány beszámolja a közmunkásokat a statisztikába :D ja hát persze ... Utána Németh Szilárd -a rezsicsökkentési hülyeségük kapcsán- hangoztatta habzó szájjal, hogy "mert ezek a gátlástalan multicégek elvitték a magyar családok pénzét" ....
Utána jött a szokásos magyarkodási felvonás, hogy mert a csúnya fiatalok elhúznak külföldre és nem tisztelik az anyaföldet, ahol szerintük élni és halni kell, ezt így mondták ... de a valóságban ebből csak a halni igaz ugye, mert azt elfelejtik hozzá tenni, h vajon miért is húznak el külföldre a fiatalok, meg akinek csak lehetősége van.
Édes istenem, egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezik, de komolyan!
De tudjátok, mi érdekelne?
Ezek az emberek ténylegesen ennyire sötétek -élen a 2 műsorvezetővel- vagy politikai nyalásból játsszák a szerepüket?
Mindegyik verzió gáz, de azért talán mégis lehet h jobban szeretném azt hinni, h ennyi ostoba ember nincs ebben az országban.

Tudod ezeknek az embereknek ez a véleménye, van aki egyetért velük, van aki nem. Van aki másik csatornával nem ért egyet. Az is lehet, hogy te ritkán találkozol ezekkel a véleményekkel, és ezért rögtön hülyeségnek minősíted őket.
Pedig az igazi sötétség az pont az amiben te leledzel: végig se gondolni mit mond a másik oldal, egyből csak lehülyézni, mert te a saját kedvenceidtől mást hallasz nap mint nap.

Sajnos a magyar "értelmiség" (gyalázatos ez a szó) mindig is megalkuvó, a hatalomnak udvaroló fajta. A televízióknál (is) az a rendszer, hogy annak nyalnak, akitől kapják a pénzt.
Maga a Hír TV egy fidesz irányába elkötelezett televízió. Ezért erőltetik, hogy "vonalasok" maradjanak minden megnyilatkozásban.
Amúgy én már nem nézek tévét nagyon sok ideje.
Amikor utoljára néztem, már akkor sem állt másból, minthogy a reklámokat megszakították műsorral vagy éppen magukat okosnak és fontosnak valló emberek okádták ki a saját hülyeségeiket.
A Hír TV-vel az a gondom, hogy a hír a szigorúan objektív műfajok egyike, de a Hír TV még a híreiben sem tud az maradni. Időnként megnézem, hogy melyik csatorna mit gondol "hír"-nek a híradóban. Igazából egyik híradást sem találom megfelelőnek. Külpolitika nincs, csak balesetek, katasztrófák, udvarlás a hatalomnak és így tovább.
Az elfogult műsorok szándékosak. Voltam még korábban stúdiós alkalmazott, hallottam a gyalázatosan ostoba műsorok utáni beszélgetést. A kérdésedben megnevezetteket nem hallottam ilyen helyzetben, de másokat igen. Tudják, hogy szégyenletes dolgot tesznek, csak úgy fogják fel, hogy nincs választási lehetőség.
Szerintem egyébként meg van. Pont ez a megalkuvás, elvtelenség a baja a magyar "értelmiségnek". A többségüket csak a saját anyagi biztonsága (bizonytalansága?) foglalkoztatja és ezért prostituálódik. A jelenség nem új, már sok évtizede ezt teszik (szerintem több, mint 6 évtizede).
(Azt megnézném, hogy a maiak közül mennyi menne el valódi munkahelyre dolgozni. Engem sok tévében megnyilatkozó ember tanított az egyetemen, tudnék mesélni róluk, nem ok nélkül írtam amiket írtam. Én nem az állam pénzéből élek. Ők igen.)
Na igen, kedves utolsó, valahogy így, de annyira meggyőzően tudják mondani a sületlenségeket, hogy nehéz elhinnem a tudatos szerepjátszást, legalábbis egyesek esetében, de oké, nem akarok általánosítani (pedig azért bizonyos területeken tán lehetne).
Az újabb jó kérdés, hogy ma Magyarországon ki az értelmiségi, fene tudja, én így pár diplomával azért annak tartom magam, viszont némelyik nagyon okos megmondó emberrel kapcsolatban -én legalábbis- fenntartom a kételkedés jogát magamnak.
Nem, véletlenül se arról van szó, hogy "most láttam valamit", nem, egyáltalán nem, sajnos ezt sok helyen tapasztalja az ember a közéletben, és olykor már a magánéletben is.
De felmerült mér rég bennem egy jó kérdés ezzel kapcsolatban:
így, hogy most ennyire tudatosan lezüllesztették, fideszesítették a felsőoktatást is, élén a nyalóegyetemmel, és hát alig van még pár bástya, ahol nem cserélték le a rektort pártkatonára, na így bennem sztem jogosan merül fel a kérdés, hogy ilyen körülmények között egyáltalán mennyi is egy értéke egy adott diplomának? Erről esetleg lenne véleményed?
(sőt, ha figyeltétek, a régi nagy bírálót meg szépen megnyerték maguknak, miután rájöttek, hogy ahhoz túl elismert tudományos téren, hogy eltegyék az útból, na ez végleg kiborította nálam a bilit. egyik nap még nyilatkozik bírálóan, aztán nem kell 2 hét, és már nyomja az ellenszöveget ... az ész megáll na)

Alapvetően nem osztom a HírTv politikai nézeteit, de egy-két műsor sztem teljesen korrekt, pl. a Célpont (kivéve a kandi kamerás jelenetek halk beszédének leiratait... Ilyen helyesírással hogy alkalmazhatnak ott embereket? Rejtély).
Na, a Péntek 8 nem az. Volt szerencsém egy időben médialeiratozóként dolgozni, a Péntek 8 volt a halálom. A szemüveges pasi, akinek most nem fog a neve eszembe jutni, nem mintha annyira érdekelne... áááá... az, hogy nem képernyőképes (rendesen nem képes beszélni), az egy dolog. De olyan egy tenyérbemászó, sunyin befolyásoló, "cinkosan összekacsintó" (már ha jobboldali a vendég) undorító stílusa van, hogy attól konkrétan hányingert kapok néha.
Azaz! Azt hiszem, Csermely Péter a neve, ha jól keverem. Az az ürge kompletten zakkant. De állítólag ő az értelmiség, olyan jól megmondja mindig a frankót :) És látod ... vagy csak simán hülyének kell lenni, és ez így önmagában elég, vagy a kellő nyalása jutott isteni szintekre, de lényeg a lényeg, hogy lám, kitüntették, mint kimagasló műsorvezetőt. Hát gondolnád?
Kb erről beszélek, igen ... miközben nincs egy ép mondata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!