Fiatalon minimális pénzzel, gyerek vagy nem gyerek?
Annyi olyan kérdést olvastam már ahol azon sírnak a nők, hogy nincs pénzük, nem bírják eltartani magukat meg a gyerekeket rendesen. Közben meg ha valaki tanácsot kér, hogy vállaljon e gyereket, akkor egy halom olyan választ kap, hogy "peersze ne vállalj soha gyereket ha nem keresel több száz ezret", meg, hogy kihalna az ország ha nem vállalnának, stb.
Nem fogja fel a hülye liba agyuk, hogy lehetne várni pár évet, míg az ember összeszedi magát, de az ilyenek nem gondolkodnak, ezért sajnálni sem bírom őket.
erről beszéltek. a legtöbben nem tudok másképp gondolkodni, csak úgy, hogy vagy most azonnal vállaljak gyereket, vagy ha most nem, akkor soha. ha magadat nem tudod eltartani rendesen vagyis nem tudjátok 2en eltartani magatok rendesen, akkor oda hogy kerüljön be egy gyerek?
Ha hónapról hónapra él valaki, az azt jelenti, hogy bármikor utcára kerülhet ha elcsesződik valami vagy nem jön össze minden rendesen. Akkor pedig a gyereket is rántja magával nem gondolod?
Egyetértek a kérdezővel.
Tökéletes példa erre Utasi Árpi, az anyja csak úgy szülte a gyerekeket csak azt nem tudom mire:S
Utálom az ilyen majmokat,mert ő nagy családot szeretne bla bla de h miből neveli fel az már le van szar*va.
Önzőnek gondolom az ilyen embereket, legfőképp ugye az ilyen nőket, hiszen rajtuk múlik h lesz e gyerek vagy sem.
Persze vannak kivételek amikor a gyerek bevállalásánál még jól állnak aztán később történik valami, aminek következtében a család anyagi helyzete romlik,az ilyeneket viszont tényleg sajnálom:(
persze, én se azokat szólom le akik utólag kerülnek szar helyzetbe, illetve aki nem tehet róla.
azt se mondom, hogy vagyonokat kell keresni ahhoz, hogy gyereket vállalhass, de van egy bizonyos szint ami érdemes tartani, van aki szerint 20-25ezer elég egy gyerekre havonta.
Elég ha vannak ismerősök:)
Bátyáméknak egy ismerősük ingyen hozott annyi pelenkát mint a szemét,még most is van egy-két kartonnal,ruhával megint nem volt gond,mert kaptak az is a rokonságtól,újat használtat egyaránt,illetve a gyerek egyáltalán nem volt beteges szal csak a kötelező vizsgálatokra kellett vinni, szal így jóformán csak etetni kellett:)
de az anyagiak nem úgy működnek, hogy csak a szerencsén múlik. ha az ember tesz érte, akkor egy bizonyos szintet el tud érni. nem kell halálra keresni magad, hogy gyereked vállalhass, szerintem ha a 2 ember a családban megkeresi a nettó 90-et, tehát összetéve 180k, akkor az már kezdetnek jó. Ha valaki alig keres meg 40-50ezret a párja is alig nyögve nyögősen a 80-90-et, akkor az nagyon kevés. főleg mert az anya keresettel se rendelkezik majd, max a GYES-el.
azt amúgy senki sem mondta, h 40éves korodig kell várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!