Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek a mai amerikai...

Milyenek a mai amerikai "redneck"-ek, és egyáltalán a "vidékiség" ott?

Figyelt kérdés
tehát a tipikus vidéki amerikai (már elnézést) parasztokra gondolok akik kockás ingben, szakadt pick-up-okall járnak, tájszólással beszélnek és farmokon élnek. létezik még ilyen formájában ez a "réteg"? és egy kicsit összehasonlítva az itthoni Magyarországi vidékiekkel ők jobb helyzetben élnek? gondolok itt olyanokra pl. nincs kisebbség, nincs gettó, és igazából ellenségeskedés sem mert arra foghatja a puskáját akire akarja ha azt mondja önvédelem.
2009. nov. 27. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom,milyenek,de farmereknek hívják őket :)
2009. nov. 27. 22:01
 2/4 anonim ***** válasza:
79%

Hát én épp nemrég találkoztam ezzel a jelenséggel, vagy hogy mondjam neten, aztán kicsit utánanéztem.Valóban léteznek ilyen emberek még Amerikában, nem is kevesen.

Viszont nem igazán lehet őket semmilyen társadalmi csoporthoz hasonlítani Magyarországon, teljesen más a társadalom szerkezete.

Amerikában ezek az emberek, azon kívül, h az átlaghoz viszonyítva rosszabb körülmények között laknak, a rendkívül(főleg itteni mércével) műveletlenek, erkölcstelenek, hanyagok, deviánsak az életvitelük, és ha jól tudom ez a jelző ott kint abszolút pejoratív is, ennek ellenére sokan büszkék erre a fajta indentitásukra, életstílusukra. Az egykori déli államok szászlaját nevezik sokan azt hiszem "redneck flag"-nek (az, amin X alakban vannak csillagok, sztem mindenki tudjamelyikre gondolok, Jobbnak nem mondhatnám az élethelyzetüket, mert a legtöbben létbizonytalanságban élnek, valamint sztem borzalmas lehet ekkora szellemi sötétségben, homályban élni.Konkrétan (pedig ez tudom h merésznek hangzik) egy átlagos Mónika show szereplő műveltebb, mint egy átlag "redneck.

2009. nov. 27. 23:54
 3/4 anonim ***** válasza:

bocs,a sok fogalmazási hibáért, és elgépelésért, már késő van :) Remélem azért érthető, amit írtam :DD

(legutóbbi vagyok)

2009. nov. 27. 23:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"létezik még ilyen formájában ez a "réteg"?"

Persze hogy létezik, nagyon sokan vannak, csak az európai médiában kevésbé jelennek meg. Olyan zenéket hallgatnak, könyveket olvasnak, filmeket néznek, amikről Európa keveset tud. Amerikában ők egy nagyon jelentős társadalmi csoport, de Európa egy olyan szűrőn keresztül (New York, Hollywood) lát rá Amerikára, amin keresztül az USA-nak az európaias, nagyvárosi, liberális stb. része jobban látszik.

Egyébként sokat dolgoznak, rengeteg (nagy fogyasztású, néha ütött-kopott) autójuk van, hétvégén hobbyból célbalőnek - ezek a sztereotípiák ma is igazak.

"nincs kisebbség, nincs gettó, és igazából ellenségeskedés sem"

Van kisebbség: négerek, bevándorlók

Van gettó.

Van ellenségeskedés (az amerikai vidéki erőszakos bűnözés sokszorosa a magyarországinak, aki itthon a közbiztonságon siránkozik, azt az USA-ba kellene tanulmányútra küldeni)

"arra foghatja a puskáját akire akarja ha azt mondja önvédelem"

Előnye: aki tudja használni a fegyvert, az meg tudja védeni magát

Hátrány 1: minden bűnözőnél fegyver van

Hátrány 2: tipikus amerikai bűncselemény: két autós összeveszik (kinek volt elsőbbsége, stb.) és lelövik egymást.

A sok magánkézben lévő fegyver sok lőtt sebhez vezet. Ez egy másik életforma.

2009. nov. 28. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!