Tudnátok írni olyan országot ahol a Karácsony máskor van mint Magyarországon?
google a barátod
nehogy már én írjam meg a házidogádat
Szia!
Az örményeket nem tudom leírni.
De tudok olyat,ami máshol van mint nálunk.
Például Oroszországban január 7-én van.Illetve Ukrajnában is akkor van.Ez annak tudható be,hogy ez az ortodox karácsony dátuma,és mind a kettő ortodox ország.
Illetve Szerbia.Azért esik ekkora a karácsony,mert az ortodox egyház a Julián naptárt használja.
Az ünnepet egy hónapos böjt előzi meg.Az ortodox hívők számára nem létezik a 24-i katolikus karácsony.
Régen szokás volt a száraz fenyőágak meggyújtása,ezt korábban az udvarokban tették meg,de manapság a főterekre hoz mindenki egy ágat,és azt dobják rá a közös tűzre.
A hagyományok szerint a nagyapa fiával és unokájával megy ki karácsony böjtjének reggelén az erdőbe tölgyágat vágni. Igazából egyetlen fejszecsapással kellene a fát kivágni mégpedig úgy hogy keletről nyugat felé dőljön és ne essen rá egyetlen fára sem. Ma azonban már csoportosan mennek az emberek tölgyágért az erdőbe.
Karácsonykor a pravoszláv vallásúak nem dolgoznak nem kérnek és adnak kölcsön. Vendégségbe sem mennek csak karácsony másnapján. Szerbiában a karácsony napja állami ünnep.
Forrás: net+saját ismeret
Örmény karácsony
mtdaportal.extra.hu/books/tarisznyas_gyorgyI_ormeny_karacsony.pdf
Örményországban január 6. a karácsony
Szerbiában az ortodox karácsonyt ünneplik. Belorussziában is január 7-én van karácsony.
Tessék néhány:
Örményország
Oroszország
Fehéroroszország
Ukrajna
Szerbia
Románia
Moldova
Bulgária
Macedónia
Etiópia
Egyiptom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!