Nálunk a 10 emeletes házban kicserélődtek a lakók, és olyanok jöttek, akik birtokában több, de min. 2 gépkocsi van. 1993 óta lakom itt, eddig nem volt probléma a parkolással. Mostanában du. 4 körül már keresnem kell egy helyet, ahol meg tudok állni. A másik házból is átállnak hozzánk. Tudom, hogy senkinek sincs bérelt helye, de kicsit idegesítő, hogy kora délután már nincs hely. Régen lehetett "bérelni" az önkormányzattól az autónak elegendő területet, de úgy tudom, hogy már nem lehet. Nekem ez azért okoz problémát, mert súlyos műtétetek követően korlátozott a mozgásom, ráadásul már egy kocsit elloptak tőlem. Földszinti a lakásom, és eddig próbáltam úgy parkolni, hogy lássam az autót. Mostanra örülök, hogy a ház másik oldalán találok üres helyet. Az is probléma, hogy egyesek úgy állnak be, hogy 2 autó elfoglal 3-nai is bővel elég helyet. Nálatok is probléma a parkolás?
2009. nov. 26. 07:52
1/3 anonim válasza:
Tipikus panelbetegség, amely csak a lakók hozzáállásán múlik, mint pl a nem fúrás éjjel 1-kor.
Egyszerűnek tűnik a dolog, szépen össze kell hívni a lakóközösséget, és kijelölni a parkolóhelyeket mindenki számára úgy, hogy mindenkinek jusson. Akinek több autója van, annak addig jusson hely, amíg az egy autósoknak be nem biztosították már a helyet, így akadályozva meg az 1 család - 3 parkolóhely effektust. A másik házból odatelepedő autóst először kultúráltan kell figyelmeztetni, majd ha az nem megy, jöhet a fenyegetőzés zönkormányzattal, meg bírsággal, meg miegymással, miszerint csak a saját tömbje előtt van joga parkolni.
2009. nov. 26. 08:16
2/3 anonim válasza:
Nem hinném, hogy lenne olyan törvény, hogy valaki csak a saját tömbje előtt parkolhasson, ez marhaság. Nem fizetős övezetben mindenki oda áll ahová akar, természetesen a szabályos parkolást tekintetbe véve. Sajnos a lakótelepeken ez van, nálunk két lépcsőházra (2x40 lakás) jut kb. 8 szabályos parkolóhely. Rövid utakra már inkább el sem indulok kocsival, mert visszatérve már biztos nem lesz hely. Ez van, nem tudsz mit csinálni.
2009. nov. 26. 10:30
3/3 anonim válasza:
"csak a saját tömbje előtt van joga parkolni."
-Sajnos erre semmiféle szabályozás nincs,ami nem fizetős vagy bérelt az sima közterület,így akárki leparkolhatja ott
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!