Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az osztálypénzről mit gondoltok?

Az osztálypénzről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Jó, hogy szednek osztálypénzt, vagy felesleges. És a ballagóknak középiskolában a kötelező öltönyviselet, "egyenruha", vajon kell e? A nagy felhajtás, több ezres táncpróbák, ruhák, belépőjegy a szalagavatóra...stb.

Ti hogy oldottátok meg, hogy minden jól menjen?

2009. nov. 26. 06:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Végzős gimis vagyok, én szedem az osztálypénzt, 9. óta.

Először 500 volt, majd 600, 700 most pedig ezer. Sokan nem fizetik be. Egyáltalán nem felesleges hiszen az osztálykirándulásokat ebből finanszírozzák. Szokott lenni nálunk őszi túra, ott ha főzünk, a hozzávalókat szintén op-ből veszik meg. És mikor 11.ben ballagtatunk, akkor is vannak költségek. Idén sokat sikerült spórolnunk:

1. a táncot az osztálytársaink tanítják be (2 lány)

ezzel majdnem 50-60 ezret spóroltunk..ugyanis ennyit kért volna a tánc tanár..mi nem akartunk keringőzni, hát újítottunk.

2. Ahol lesz a szalagavató, ingyen megkaptuk a termet, cserébe ott kell fogyasztanunk. (a másik hely bérlése 100 E ft lett volna)

3. A ballagós ruhát egyik oszt.társam keresztanyukája varrta meg (a lányokét), ezen is spórultunk 8-9 ezret fejenként. A fiúk öltönye szintén 4-5 ezerrel olcsóbb (egyik fiú anyukája ruhaboltban eladó).

4. A szalagavatós meghívókat egy lány megtervezte, iskola kinyomtatja. Ez is ingyenes.

5. Tablót is megtervezik nekünk, kinyomtatják, szerzünk üveget meg fakeretet, és 10 ezerből meg lesz 40 ezer helyett.

6. A ruha amiben szalagavatón táncolunk, egy egyszerű szoknya és valami hosszú ujjú szép felső. Nem leszünk "egyenruhában". A mi előadásunk egyedibb, mint a másik 2 osztályé.

Csupán leleményesség kérdése, hogy mennyiből jön ki ez az egész. Az ofőnek is észnél kell lennie, a diákoknak is.

És sokat lehet spórolni, ha valaki kicsit érdeklődik az ismerőseinél.

2009. nov. 26. 06:41
 2/12 anonim ***** válasza:
6%

A fö kérdésre válaszolva (mert a többit nem olvasom el :/ )

Sztem jo vele lelépni a lényeg hogy menyjen a hajo ;)

2009. nov. 26. 07:10
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

Az osztálypénz még elmegy valahogy.De a szalagavató meg a ballagás ekkora felhajtással teljesen felesleges pénzkidobás.Van akinek ez nem okoz gondot,de ezreket kidobni olyan ruhákra,amit soha többet nem vesznek fel,pénzpocsékolás.Aki pedig örül,ha a mindennapi kiadásaira futja a jövedelméből,csak kölcsönből tudja kifizetni a költségeket.Ezt a pénzt inkább a gyerek továbbtanulására kellene költeni.

A rendszerváltás előtt a zsalagavató síma iskolai ünnepély volt,vendégek nélkül,a ballagás iskolai egyenruhában,vendégek jelenlétében volt,nem volt táncbemutató stb.de akkor sem volt utána hatalmas vacsora stb.A bulin pedig egy ünnepélyesebb ruhában voltak a diákok.

Mindenkinek szép emlék maradt így is a ballagás.

2009. nov. 26. 07:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor mi nagyon kilógunk a sorból... Erdélyben élek, és tavaly ballagtam. 11.ben 4000 Ft-nak megfeleő összeget gyűjtöttünk, 12.ben pedig 4500 Ft körülit. És még így is alighogy kijött, pedig a ruhát nálunk is rokon varrta, a táncot osztálytárs tanította stb.
2009. nov. 26. 08:30
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt egyenruha,nem volt osztálykirándulás, de így is ezrest fizettünk havonta. Szerintem sokkal jobb havi 1000-t kifizetni, mint utána egyszerre 10-20-30ezreket.
2009. nov. 26. 08:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem pedig nagyon jó

tudom, hogy sokan nehezen fizetik ki, de szerintem a kirándulások, színházlátogatás és a szalagavagó (szép ruha, tánc, bál) maradandó élmény a gyerekeknek, amire később is szívesen emlékszik majd vissza, és amilyet az iskola szervezése nélkül lehet, hogy soha nem élt volna át

2009. nov. 26. 08:33
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
az osztálypénz akkor jó, hogyha értelmes dolgokra van fordítva (kirándulások), valamint a gimiben azért jó mert akkor szalagavató és ballagás előtt nem kell egyszerre túl sok pénzt beadni...a probléma ott van, mikor a szülő tudta nélkül baromságokra megy el a pénz
2009. nov. 26. 10:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi! Nekem sincs kivetnivalóm az oszt.pénz ellen, csak sokan nyavalyognak, ezért voltam kiváncsi, hogy mi a ti véleményetek.

Viszont a tánctanár, stb-re való + pénzeket kicsit túlzásnak tartom a mai világban, mikor minden embernek megélhetési gondjaik vannak. Persze kell az ünneplés, de sajnos már ott tartunk, hogy átesünk a ló túlsó oldalára (óvodai ballagási cirkusz, stb.), és ha valaki esetleg nem ért egyet ezekkel a dolgokkal, akkor ő a "problémás" szülő, holott lehet, hogy az anyagi helyzete nem mindenkinek engedi ezt a flancot.

2009. nov. 26. 11:29
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

en is voltam osztalypenztaros.lenyultam az osszes penzt:)

elbuliztuk a haverokkal...pedig mondtam oszifonek,h ne ram bizza...

2009. nov. 26. 13:04
 10/12 anonim ***** válasza:
63%

Pont a előttem szóló emberek miatt soha nem fizetem be az osztálypénzt..Ez van.

Szalagavatón pedig nem fogok táncolni, egyenruhánk pedig nem lesz.Ha tehetném el se mennék.Az egész szalagavatósdi ostoba rongyrázás.

2009. nov. 26. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!