Miért jó, elhitetni az emberekkel, hogy jön a világvége?
Figyelt kérdés
Nem azt mondom, hogy el van hitetve, de mindig téma volt, téma lesz, mert érdekes. De KINEK ÁLL EZ ÉRDEKÉBEN, hogy akár a média által ez legyen terjesztve, ezáltal akár félelemben tartsa az embereket. (Nem a mostani szituról beszélek, dolgozathoz kell)2009. nov. 25. 16:39
1/4 anonim válasza:
alapvetően két oka van az ilyen jellegű hírek terjedésének/terjesztésének:
- vannak, akik komolyan hisznek a jóslatokban, ezek az emberek másokat is meg akarnak győzni a maguk (vélt) igazáról
- mások egyszerű üzleti lehetőséget látnak bennük, maguk jót röhögnek a hiszékenyeken, de a pénzüket elfogadják.
2/4 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is, de pénz hogy lehet ebből csinálni?
2009. nov. 25. 16:48
3/4 anonim válasza:
Egyszerűen, alapítasz köré egy egyházat, ami megoldást kínál, hogy mittudomén megtisztultok, és akkor a világ végén valami jó helyre kerülnek a hívők, te ezeket szépen megírod egy könyvben, amit borsos áron eladsz a hívőknek, esetleg kegytárgyakat is forgalmazol, vagy mindenféle varázscuccokat. Továbbá ha az emberek azt hiszik, hogy nincs már sok hátra, talán szívesebben adakoznak pénzt az egyházuknak, hiszen nekik már úgyse kell. Persze most nem a nagy egyházakról, hanem a kis szektákról beszélek.
4/4 anonim válasza:
a hittérítőknek áll ezérdekében...a gyenge ember, ha beijesztik, hajlamos elkezdeni hinni valamiben végső elkeseredésében... a naiv,hiszékeny emberek a vélt világvége előtt csak úgy folyatják az adományokat az adott egyházaikhoz, hogy majd jó helyük legyen a túlvilágon, és még azok is megtérhetnek, akik eddig pl ateistának vallották magukat... én biztos nem fogok, mert átlátok ezen, de hallottam már ilyenről is... szóval jó üzlet ez...kb a közékori "búcsúcédulák" árusításához tudnám hasonlítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!