Külföldön miért a 16. születésnap a legfontosabb?
Figyelt kérdés
Úgy tudom 21 évesen lesznek nagykorúak, mégis a 16. születésnapjukat ünneplik meg úgy, mintha felnőtté váltak volna. Volt az a szülinap luxuskivitelben műsor, ott is mindegyik csaj kocsit kapott ajándékba a 16. szülinapjára, már van jogsijuk olyan idős korukra?2013. dec. 16. 18:42
1/4 anonim válasza:
Nem mindenhol külföldön, csak Amerikában és igen, azért mert 16 évesen kaphatnak jogsit és általában akkor kapják meg az első kocsijukat is.
2/4 anonim 

válasza:

Közép és dél Amerikàban a quinceañerat ünneplik nagyon, az a 15.
3/4 anonim válasza:
Szerintem a 16 az azért nálunk is mágikus szám. A tinédzserkor közepe, amikor az ember már éppen nagykamasz, kezdődik az felkészülés az életre, pasizás-csajozás élesbe fordul, az embernek kinyílik a csipája, hirtelen mindenről véleménye lesz - nem véletlen, hogy sok országban a 16 a szavazási korhatár is. Meg ha választanék, én is megint 16 szeretnék lenni. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Háát nekem elég volt a gimis időszakból, örülök, hogy elmúlt.:D
Köszönöm a válaszokat.:)
2013. dec. 21. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!