Szerintetek jók lennének egyes régi "törvények"?
Szerintem, ha a mostani világba a törvények(nem mindegyik) olyan lenne, mint régen, vagy sokkal erősebb, sokkal nagyobb büntetés, akkor az emberek meggodnolnák a tetteiket. Irok egy példát: Régen, ha valaki lopott, levágták a kezét... Jó, van aki azért lop, mert nincs kajája, munkája, de sokan azért lopnak, mert könnyebb elvenni azt, amiért a másik dolgozott meg...
És még ilyen törvények...
Szerintetek jó lenne néhány régebbi törvény a mai világban is? Irhattok példákat, miért jó, miért nem!
Igen, jobb lenne, ha keményebb büntetést kapnának, de nem kézlevágást adnék büntetésként, hanem közmunkát.
Ugyanis egy levágott kezű léhűtő link embert kellene eltartani az államnak.
Én a nem dolgozó cigány családoknál is a férfit elküldeném dolgozni (közhasznú munkára takarítás...stb.) addig is megdolgozik a családjának a segélyért, családi pótlékért, vagyis a pénzéért.
Így legalább nem a kocsmában tölti (költi) az idejét, hanem a társadalom hasznára válik.
Én pl. ezt csinálnám. És ez nem bünti. Csak annyi, hogy senki sem éljen az állam nyakán. Főleg ne azért szaporodjon, hogy az államra és a dolgozó adófizetőkre terhet rójon.
L.
Kit érdekelnek az emberi jogok? az jogában áll hogy gyilkoljon, lopjon stb...?
ha pár embernek levágnák a kezét mert lop, szerintem drasztikusan csökkenne az ilyen bűntények száma, plusz a többit is lehet nagyon szigorítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!