Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek jók lennének...

Szerintetek jók lennének egyes régi "törvények"?

Figyelt kérdés

Szerintem, ha a mostani világba a törvények(nem mindegyik) olyan lenne, mint régen, vagy sokkal erősebb, sokkal nagyobb büntetés, akkor az emberek meggodnolnák a tetteiket. Irok egy példát: Régen, ha valaki lopott, levágták a kezét... Jó, van aki azért lop, mert nincs kajája, munkája, de sokan azért lopnak, mert könnyebb elvenni azt, amiért a másik dolgozott meg...

És még ilyen törvények...

Szerintetek jó lenne néhány régebbi törvény a mai világban is? Irhattok példákat, miért jó, miért nem!

2009. nov. 24. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
Emberi jogok....
2009. nov. 24. 16:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jobb lenne, ha keményebb büntetést kapnának, de nem kézlevágást adnék büntetésként, hanem közmunkát.

Ugyanis egy levágott kezű léhűtő link embert kellene eltartani az államnak.

Én a nem dolgozó cigány családoknál is a férfit elküldeném dolgozni (közhasznú munkára takarítás...stb.) addig is megdolgozik a családjának a segélyért, családi pótlékért, vagyis a pénzéért.

Így legalább nem a kocsmában tölti (költi) az idejét, hanem a társadalom hasznára válik.

Én pl. ezt csinálnám. És ez nem bünti. Csak annyi, hogy senki sem éljen az állam nyakán. Főleg ne azért szaporodjon, hogy az államra és a dolgozó adófizetőkre terhet rójon.

L.

2009. nov. 24. 17:01
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Én jól megostoroztatnám őket aztán gondolkodjanak a bűncselekményeken
2009. nov. 24. 17:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen igen. Sok régi, szigorú törvényt vissza kellene hozni. Akik meg megszegik, azokért nem kár.
2009. nov. 24. 18:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
ez a kézlevágásos dolog tényleg jó lenne manapság is :) (akkor a cigányok evolúciós fejlődésében nagy változás lett volna...kb 100 kézzel születnének, vagy visszanőne nekik :D )
2009. nov. 24. 19:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Hallod, csináljunk gladiátorosat
2009. nov. 24. 23:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok azzal, hogy az emberi jogok nem sérülhetnek. A kézlevágásnak sem vagyok a híve: utólag nem lehet visszaadni a kezet, ha kiderül, hogy mégsem ő volt. Esetleg eltörni, és begipszelni, vagy megostorozni; ha mégsem ő volt, akkor fájdalomdíj, és egyebek.
2009. nov. 26. 16:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Esetleg termelésre kényszeríteni úgy, hogy az emberi méltósága ici-picit (tényleg csak kicsit) megsínyli. Tehát nehézipar neheze, hadd szóljon. De pl útépítésen lehetne spórolni enélkül is...
2009. nov. 26. 20:39
 9/10 anonim válasza:

Kit érdekelnek az emberi jogok? az jogában áll hogy gyilkoljon, lopjon stb...?

ha pár embernek levágnák a kezét mert lop, szerintem drasztikusan csökkenne az ilyen bűntények száma, plusz a többit is lehet nagyon szigorítani...

2010. márc. 10. 18:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Türhők ne írjanak már légyszi. Ott áll feketén-fehéren: minek még egy rokkant? Mások üszkös válaszait is el kéne olvasni legalább ahol kevés van.
2010. márc. 10. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!