Szüleim magyarok, de Norvégiában éltek és én ott születtem, attól még nem tudom mondani magamra hogy norvég vagyok?
Nincsen. Amerikában van ez a hülyeség csak. Ott meg lehet azt csinálni, hogy teljesen jogellenesen belép az asszony az országba, kihordja a gyereket -ennek ott, USA területen kel megtörténni!- és másnap már kitoloncolják őket, de a gyereknek attól a pillanattól, hogy ott megszületett, USA állampolgársága van. 21 éves korától "felügyelet", meg ottani hozzátartozó nélkül is gyakorlatilag szabadon visszamehet az országba, és teljesjogú állampolgárként élhet.
A skandináv országokban viszont ilyen elmebetegség nincsen szerencsére. Meg úgy nagyjából sehol Európában.
Második, elolvastad azt a részt is, hogy "Norvégiában éltek"??
Lehet, hogy a Kérdező ott töltötte a gyerekkora egy részét! Nem derül ki semmi a leírásából, szóval ne feltételezzük már, hogy számításból mentek oda...
hát 15 évig éltem ott, aza baj hogy nem voltam norvég állampolgár pedig azt hittük, mert amikor születtem akkor apám sem volt az, de mikor öcsém született akkor már megvolt a norvég állampolgárság nekik ezért öcsém is az lett automatiukusan, azért hitték mindvégig hogy az vagyok énis
szóval úgy már lehetne mondani hogy norvég valaki ha meg van az állampolgársága? vagy akkor sem igazán norvég? erre vagyok kíváncsi hogy ez hogy van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!