Milyen Berlin? Miket tudtok Berlinről?
Azt mondják, hogy elég szép.
Nem egy Párizs, de nem is olyan szögletes és szürke, mint amit a németektől elvárnánk a sztereotípiák alapján.
Van sok szép épületük (pl. Brandenburgi-kapu), de az építészete elég modern, mert a nagy része elpusztult a háborúban.
Ott van Európa legnagyobb melegfelvonulása, az biztos.
De az európai melegek központja inkább Hollandia, vagy ha várost akarunk említeni, akkor Amszterdam. De szerintem még London is megelőzi Berlint ebben a "rangsorban".
Szerintem nagyon jó hely. Nekem nagyon bejön. Viszonylag modern, mert lerombolták a háborúban (de ezt már írták)
Nagyon jó a tömegközlekedés, mind nappal, mind éjszaka.
Rengetek a külföldi.
A Berlinerisch-t (vagy Berlinisch-t) azaz a berlini dialekust nem nehéz megérteni, hasonlít a Hochdeutschra.
Amúgy meg egy vérbeli nagyváros.
És tényleg Berlin és Köln folyamatos versenyben van a "melegfőváros" címért. Van kifejezett meleg negyed, ahol a melegek is nyugaodtan végigmehetnek az utcán kéz a kézben, úgy h nem ugat be senki. nem úgy mint magyarországon -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!