Mi történne, ha a világban hirtelen megszűnnének a törvények és a rendfenntartás? Fenn tudnánk tartani enélkül a jelenlegi társadalmat?
Csatlakozom az előttem szólókhoz, rövid úton megoldódna a túlnépesedés kérdése. Országok esnének azonnal egymásnak, mert már nem kellene udvariaskodni a nagyvilág előtt. Népcsoportokat írtanának ki, ha a rasszizmust nem szabályozá sem törvény, sem semmi más.
Az élelmesebb réteg talán kis csoportokba rendeződne, de egy idő után a csoportok is összekapnának, pl. mikor fogyik az élelem, vagy az ivóvíz.
Digo, elolvastam a cikket, érdekes. És szomorú is.
Köszi a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy ekkora züllést és káoszt jelentene a szabályok/törvények megszűnése. Szerintem is valószínűleg újraszerveződne a jelenlegi rendszer, csak nem gondoltam volna, hogy előtte ilyen mélyre süllyednénk.
Egyébként érdekes, hogy a katasztrófák alatti fosztogatások alól pozitív kivétel volt Japán, ahol a legutóbbi nagy cunami után mindenki kulturáltan viselkedett, állítólag nem volt rendbontás.
Vajon elkerülhetetlen lesz egy ilyen hanyatlás előbb-utóbb? :(
Igen, lehet, hogy ők valamilyen szempontból előttünk járnak? Talán ők jönnének ki legjobban egy ilyen helyzetből. Vagy talán még pár nép.
(Amúgy ahhoz képest, hogy kb. mindenki egyetértett, komoly lepontozások vannak. Én mondjuk mindenkinek zöld pacsit nyomtam.)
Az erős agresszívak kerekednének felül.
Nem tartaná vissza őket a törvény szigora, a rendvédelem által kikényszerített fenyítés, büntetés, merthogy nem lenne.
Ha nem vagy erős, vagy nincs fegyvered, akkor addig tartana a biztonságod, mint a zárad és a rácsaid.
Senkit nem tudnál felhívni, hogy jöjjön megvédeni téged.
Bármit elvehetnének tőled, kajád, pénzed, életedet.
"Csak Magyarországon hányan ölnének azonnal mert betörtek hozzá? Vagy külföldön , hányan lőnének le egy feketét mert éppen meg akarja támadni? "
Ez sok esetben nemhogy nem baj hanem jogos is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!