Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi történne, ha a világban...

Mi történne, ha a világban hirtelen megszűnnének a törvények és a rendfenntartás? Fenn tudnánk tartani enélkül a jelenlegi társadalmat?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a saját erkölcsi érzékünk elég lenne, hogy fennmaradjon a jelenlegi társadalom, vagy visszasüllyednénk egy korábbi szintre? Pl. egy európai nagyváros hogyan nézne ki egy nap, egy hónap, vagy pár év után? (Mondjuk Budapest.)

2013. nov. 26. 10:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%

"Ez nagyon nem igaz, csak a hülyék hangosabbak."

Pedig nem én mondom, hanem egyetemi kutatók:

[link]

2013. nov. 26. 12:12
 12/19 anonim válasza:
50%

Csatlakozom az előttem szólókhoz, rövid úton megoldódna a túlnépesedés kérdése. Országok esnének azonnal egymásnak, mert már nem kellene udvariaskodni a nagyvilág előtt. Népcsoportokat írtanának ki, ha a rasszizmust nem szabályozá sem törvény, sem semmi más.

Az élelmesebb réteg talán kis csoportokba rendeződne, de egy idő után a csoportok is összekapnának, pl. mikor fogyik az élelem, vagy az ivóvíz.

2013. nov. 26. 12:43
 13/19 A kérdező kommentje:

Digo, elolvastam a cikket, érdekes. És szomorú is.

Köszi a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy ekkora züllést és káoszt jelentene a szabályok/törvények megszűnése. Szerintem is valószínűleg újraszerveződne a jelenlegi rendszer, csak nem gondoltam volna, hogy előtte ilyen mélyre süllyednénk.

Egyébként érdekes, hogy a katasztrófák alatti fosztogatások alól pozitív kivétel volt Japán, ahol a legutóbbi nagy cunami után mindenki kulturáltan viselkedett, állítólag nem volt rendbontás.

Vajon elkerülhetetlen lesz egy ilyen hanyatlás előbb-utóbb? :(

2013. nov. 26. 13:47
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez valóban érdekes, köszönöm az információt. Bár nem lepődök meg, mert a japánoknak annyira más a felfogásuk, mint egy átlag európainak vagy amerikainak, hogy hihetetlen. Ott a becstelenség sokkal súlyosabb bűnnek számít, elég a harakirire gondolni. Az egyén ott sokkal kevésbé számít, mint a közösség.
2013. nov. 26. 13:55
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen, lehet, hogy ők valamilyen szempontból előttünk járnak? Talán ők jönnének ki legjobban egy ilyen helyzetből. Vagy talán még pár nép.

(Amúgy ahhoz képest, hogy kb. mindenki egyetértett, komoly lepontozások vannak. Én mondjuk mindenkinek zöld pacsit nyomtam.)

2013. nov. 26. 14:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hogy kik viselkednének ember módjára azt nagy valószínűséggel meg lehet jósolni. A Japánok, fehérek társadalma jóval fejlettebb szinten van mint a feketék, arabok társadalmai és ez levetíthető egyénekre is. A nagyobb európai városokban is jóval több problémát okoznak a frissen beköltözött, vagy 1-2 generációs afrikaiak, arabok. Én még soha nem hallottam pl hogy Svéd vagy Ausztrál gangek miatt szar a londoni közbiztonság, viszont vannak helyek ahová fehér ember nem megy be sötétedés után.
2013. nov. 26. 14:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Az erős agresszívak kerekednének felül.

Nem tartaná vissza őket a törvény szigora, a rendvédelem által kikényszerített fenyítés, büntetés, merthogy nem lenne.

Ha nem vagy erős, vagy nincs fegyvered, akkor addig tartana a biztonságod, mint a zárad és a rácsaid.

Senkit nem tudnál felhívni, hogy jöjjön megvédeni téged.

Bármit elvehetnének tőled, kajád, pénzed, életedet.

2013. nov. 27. 22:42
 18/19 anonim válasza:
Természetes kiválasztódás lenne.
2018. febr. 27. 23:52
 19/19 anonim ***** válasza:

"Csak Magyarországon hányan ölnének azonnal mert betörtek hozzá? Vagy külföldön , hányan lőnének le egy feketét mert éppen meg akarja támadni? "

Ez sok esetben nemhogy nem baj hanem jogos is lenne.

2019. jan. 25. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!