Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lenne jó ajándék egy...

Mi lenne jó ajándék egy indiai muszlim férfinak?

Figyelt kérdés
Haveromat elhívtam Magyarosszágra karácsonyozni hozzánk. Nem szeretne kilógni a sorból és szeretné megköszönni a családomnak a vendégszeretetet, így tervez ajándékot adni. Akkor már nekem is illene neki adni valamit. Nagy elektronikai cikket nem tudok, mert drága az utazás és elmegy sok pénz rá. Indiai révén a keleti kultúrából származó ajándéktárgyak nem lennének túl izgalmasak neki. Muszlim révén a vallásos dolgok is kizárva. Anyuméktól sálat + sapkát kap, plusz csokit, így ez kilőve. Jó magyar házipálinka sem játszik, mert nem bírja a piát, max a sört.

2013. nov. 18. 23:43
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Adj neki egy 40x75 cm. gépi szőnyeget és mondd azt, hogy ez egy ritka imaszőnyeg.
2013. nov. 19. 00:01
 2/8 anonim ***** válasza:
16%

legalább valami ilyen mézes pálinkát azért megkóstoltathatsz vele. ha nem is karácsonyra. nehogy már úgy menjen el, hogy egyáltalán nem ivott pálinkát! ez a te felelősséged! :D

vegyél neki sámán dobot.

2013. nov. 19. 00:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért a pálinkát ne nagyon kínálgasd muszlimnak, ha lehet. Ez a muszlimoknak tiltott. Lehet hogy ivott már, de ne erőltesd. Se disznótoros kaját. Gondolom férfi a férfinek majdcsak tud venni ajándékot! de apropó. ha muszlim az illető mi a fenének karácsonyozna veletek??? te ünnepelsz hanukát? Vagy Ramadánra böjtölsz? ... Jó lenne, ha elhívna ő Ramadánra és azt akarná hogy böjtöld vele az ünnepet annak ellenére hogy nem vagy muszlim! Lécci gondold át, mert ő egy teljesen különböző világban él - neki nincs ilyen ünnepe mint itt idehaza nekünk magyaroknak. Nem védem, mert semmi közöm az illetőhöz, de egymás másik kultúráját talán jobb lenne tiszeletben tartani-. -ajándékot szerintem welcome ajándékként lehetne adni... beszélgess vele sokat és puhatolózz hogy mit szeretne - csak óvatosan :)
2013. nov. 19. 15:40
 4/8 anonim válasza:

Én valamilyen hungarikumot ajándékoznék neki:

- piros paprikát szépen becsomagolva

- rubik kockát

- esetleg erős pistát

- a világ legszebb épületének (szerintem) ( a parlamentnek)kicsinyített mását

stb.

2013. nov. 20. 22:51
 5/8 anonim ***** válasza:
3-as vagyok - a csoki miért nem jó ötlet? ... nagyon sok férfi odáig van érte csak nem mondja el:) persze nem alkoholos csokikra gondoltam, hanem a Boci csokikra, amik elvileg magyarok - macskanyelv - ez is hungarikum meg pilóta keksz, szerencsi stb marcipán magyar gyártóktól. Aztán magyar könyvek angolul v amilyen nyelven tud. Olvas és tanul belőle- még hasznos is lenne.
2013. nov. 22. 14:30
 6/8 A kérdező kommentje:

1. válaszolón jót nevettem :D Nem lehet, múltkor azért leharapta volna a fejemet, mert egyáltalán szőnyegnek mertem nevezni a kicsikéjét.

2. biztos hogy megkóstoltatok vele néhány hazai különlegességet ;)

3. Azt mondják minden nép ünnepe jó alkalom az ivásra! Ramadánkor persze hogy nem böjtöltem vele, de utána volt egy jó kis buli 100 féle kajával, azt viszont nem hagytam ki. Egyébként nem kell annyira sajnálni, nem misemenetre hozom el, hanem nálunk is lesz csomó kaja (direkt az ő kedvéért nem disznóhúsból), sok suti, szaloncukor... csak nem fog annyira szenvedni. Egyébként piát nem szeret inni, sört szereti, de a többit nem bírja.

4. Jók ezek, de

paprikát már evett, rubik kockát itt is lehet kapni, a parlamentet én is 2X láttam egész életemben, őt vidékre hozom, messze lakunk Pesttől. De hasonló ötleteknek örülnék! :)

5. A csoki azért nem jó, mert húgom pont egy magyar csokikból álló gyűjteményt fog adni neki. Tehát az ötletet már elhappolták.

2013. nov. 23. 23:50
 7/8 anonim ***** válasza:
na akkor hogy megmondjam a tutit: vízumot ;)
2013. nov. 24. 17:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Az már meg van! :D Az ittenivel sincs gondja és a turista vízum is intézve van.
2013. nov. 24. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!