Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik kerületben csökkentett...

Melyik kerületben csökkentett szemétszállítási díjat az önkormányzat?

Figyelt kérdés
Vegyes tulajdonú 253 lakásos társasháztömbben lakom, ahol az önkormányzat 42 albetét tulajdonosa, tehát bérlői vannak akik valamilyen oknál fogva (leginkább pénzhiány miatt) nem vették meg a lakásukat. A kormány csökkentette ez év júliusától a szemétszállítási díjat, de az önkormányzat a mai napig nem. Én megpanaszoltam ezt, és azt a választ kaptam, hogy az önkormányzat annyi szemétdíjat számláz a bérlői felé, amilyen számlázást az önkormányzatnak küld a Társasház. Ez nagyon érdekes, mert ha a szemétdíj esetén ez a helyzet, ezt miért nem alkalmazzák a közös költségre is? Ugyanis a közös költség a már fent említett társasházban 10.700 forint a szemétdíjjal együtt, ezzel szemben én az Önkormányzatnak 21.000 forint bérleti díjat, + 4500 forint szemétszállítási díjat fizetek. A Társasház egészen biztos, hogy 10.700 forintot számláz az önkormányzatnak közös költség és szemétdíj címén, akkor az Önkormányzat miért szedi be, már hosszú évek óta a dupla költséget, egy olyan lakás bérleti és szemétszállítási díjaként, amelyért tulajdonképpen semmit nem tesz. Mivel ha problémám van azt mondják forduljak a társasházhoz, a társasház viszont elutasít azzal, hogy nincs pénze a háznak. Ugyan ki védi meg a bérlőket, azokat akik rendesen fizetik évtizedek óta a bérleti díjat? Nekünk nincs érdekképviseletünk? Nekünk csak tűrni kell. Mint azt is, hogy az önkormányzat mint tulajdonos belement abba, hogy átalánydíjat fizessünk a távfűtésért egy olyan kft-nek, aki azt igérte 2009-ben, hogy felújítja a házat, azóta szedik be a távfűtési díjat télen nyáron ha van fütés, ha nincs, de nyújtani még nem nyújtottak érte semmit sem. Ezáltal természetesen nem részesültünk a távfűtési díj csökkentésében sem, mert hiába kapta meg a ház a csökkentett összeget, azt nem közvetítették a lakók felé és ez a jövő hónaptól már 21 %-ot tesz ki, ami bizony elég jelentős összeg, és a bérlők valószínűleg azért nem vásárolták meg a lakásukat mert kis keresetűek, vagy éppen idős emberek, akiknek sokat jelentene az a 21%. Ezt is elutasították azzal, hogy a közösség (a bérlők helyett az önkormányzat) elfogadta, szerződésbe foglalta, hogy 15 évig ezt az összeget fogják fizetni, ami csak akkor emelhető, ha nő az infláció, vagy ha emel a szolgáltató. Azt azonban senki nem foglalta a szerződésbe, hogy ha csökkentenek a szolgáltatók, vagy csökken az infláció, akkor a fizetési kötelezettségnek is csökkennie kell. Megköszönném, ha megírnátok, hogy a Ti kerületetekben csökkentették-e a szemétdíjat? Én a XIII. kerületről írtam.

2013. nov. 17. 20:23
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!