Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 2 hét múlva költözöm angliába....

2 hét múlva költözöm angliába. Viszont a nevemet az angolok elég furán tudják kiejteni, ezért arra gondoltam hogy az angol verzióval mutatkoznék be ha találkozok valakivel. Szerintetek ez így nem lenne fura vagy illetlen?

Figyelt kérdés

Persze nem hivatalos helyeken, mert ott a hivatalos név kell. De pl ha összefutok valakivel az egyetemen, vagy ilyenek.

Lehet hogy furán tettem fel a kérdést..Tehát hogy Zsófi helyett Sophie-t mondanék.

2013. nov. 17. 12:56
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem mondd a rendes, magyar neved, s tedd hozzá, hogy az mi angolul.
2013. nov. 17. 13:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Persze, csinald csak nyugodtan:) En is iuyanigy csinaltam, sot, a mai napig csinalom is, amerikaiakkal es magyarokkal dolgozom egyutt, a magyarok a rendes nevemet hasznaljak, az amerikaiak az angol megfelelojet.

Ha pedig valaki kerdezi hogy miert igy, akkor en azt szoktam mondani hogy azert mert szep nevem van es az angolszaszok csak csunyan tudjak kiejteni:)

2013. nov. 17. 13:15
 3/8 goaus ***** válasza:
Én is így csináltam, első naptól fogva angol verzióval hívatom magam.:) Nem volt nehéz megszokni, mert otthon is ugyanaz volt a becenevem.:)
2013. nov. 17. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
36%
Utána majd az következik (rengeteg példa van rá), hogy az anyanyelvedet hamarább elfelejted, mint ahogy angolul megtanulnál... Ha Zsófi vagy, akkor légy Zsófi, ne változtasd valaki vadidegen kedvéért. Mit nyersz azzal, hogy olyan nevet választasz, amit egy idegen jobban ki tud ejteni ? Ez a célod ? Úgyse tudod letagadni a magyarságodat... Ilyen szánalmas kínlódás az angolokban is ellenérzést kelt.
2013. nov. 17. 15:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már. Ha mi meg tudjuk tanulni, hogy a Sean kiejtése 'són', a George-é meg 'dzsordzs', akkor a külföldiek is tanulják meg a Zsófit, mert ez a neved. A ZS hang nem ismeretlen az angolok számára (pleasure, leisure), csak akarniuk kell. :)
2013. nov. 17. 17:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy az angol egy buta nép, amelyik képtelen felfogni, hogy máshol más nevek vannak.a juli munkatársam dzsulia volt, s csodálkoztak, hogy az j, pedig van nálunk j hang.mégse szólították úgy.az orsi bonolult nekik, a bea is, évát is angolul ejtik, gergőt átkeresztelték gregnek.
2013. nov. 17. 19:22
 7/8 anonim ***** válasza:
huuuha...akkor én a tímeával bajban leszek...:D
2013. nov. 19. 08:41
 8/8 anonim ***** válasza:
pláne, mert a Timmy az itt férfinév:)
2013. nov. 19. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!