Külföldön, albérletben vállalnál kisbabát, jár-e, felvehetem-e a GYES-t, GYED-et, GYES EXTRÁ-t akkor is ha külföldön tartózkodok?
Ha valaki magyar nemzetiségű,
de Magyarországon nem igazán sikerül rendes munkát találnia, (de olyat se aminek a fizetése megközelíti a külföldi béreket)
és megpróbálkozik (párjával) a külföldi munkavállalással, a külföldi országban albérletben lakik és gyermeket vállal, akkor
felveheti a GYED-et és a GYES-t azért mert nem tartózkodik Magyarországon?
Más országokban hány évig lehet otthon az anyuka az újszülöttel?
Miben más külföldön, ha ott szül egy magyar nő?
Milyen különbségekre számíthatunk e téren?
Fizetni kell egy magyar nőnek, hogy külföldi kórházban szülhesse meg a babáját?
Magyar állampolgárként milyen lehetőségeim vannak egy külföldi EU-s országban ami a gyerektartási támogatást, és az egészségügyi ellátást illeti?
Leegyszerűsítve kapok segélyt, a külföldi országtól ha ott szülök, illetve, ha megszületett a baba, a kezelését, gyógyíttatását segíteni fogja a másik ország ingyenesen?
Várj, lehet nem értek valamit. Most Mo.-tól szeretnél juttatásokat igényelni, vagy a külföldi országtól, vagy mindkét helyről? Mert nem biztos hogy külföldön is ugyanazok lennének a feltételek mint itthon, és az, hogy mindkét államtól megkapd a pénzt,nem tudom mennyire jogos és kivitelezhető.
Azt ajánlom, hogy először is az adott külföldi ország szabályozását nézegesd, csak hogy később ne érjen meglepetés.
De mi van ha csak pár hónapra mintegy hosszú nyaraláshoz hasonló, vagy 1-2 évre megyek ki külföldre és ott megszületik a babám. És jön a szülés, akkor a bankszámlámra kapnám Magyarországtól a GYED-et, GYES-t szóval azokat a pénzösszegeket melyeket minden magyar nemzetiségű nő kap itthon ugye?
Attól mert kimegyek 1-2 évre másik országba és esetleg ott szülöm meg a gyerekemet, attól én még jogosult vagyok a gyerekkel kapcsolatos támogatásokra nem? Attól én még ugyanolyan magyar állampolgár vagyok mint a Magyarországon szülő anyukák ugye? Finnország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!