Sokszor eszembejut a gyerekkorom és teljesen más volt mint a lányomé. Szerintem jobb volt, volt testvérem, sok gyerek az utcában, nem voltak ekkora különbségek családok között. Suliba 4-5 óránk volt egy nap délben haza. Mostmeg 8-16-ig suli és még itthon is tanul.
2009. nov. 16. 09:05
1/9 anonim válasza:
nézd, nem is a suli itt a központi probléma, de megvallom, nagyon sajnálom a mai fiatalokat, sokkal jobban észnél kell lenni ahhoz, hogy ne kallódjanak el, és ez bizony nem könnyű
2009. nov. 16. 09:31
2/9 anonim válasza:
Én azért sajnálom a gyerekeket, mert nem foglalkoznak velük. A szülők dolgoznak, a pedagógusoknak nincs idejük minden gyerekkel annyit foglalkozni, amennyire szüksége lenne, persze, hogy a gyerek előbb-utóbb elkallódik, rossz társaságba keveredik.
2009. nov. 16. 09:49
3/9 A kérdező kommentje:
Én sem a sulira gondolta konkrét.
2009. nov. 16. 10:03
4/9 anonim válasza:
A 14-16 évesek fele már dohányzik,a lányok már most tabit szednek.Fiatalon tönkreteszik már a szervezetük,mert hétvégente buli..sokszor a kocsmákban is 18 éven alauliak isznak,a szórakozóhelyek tele vannak kis k....-kal.Tisztelet a kivételnek!Sajnos abból viszont egyre kevesebb van.Az én koromban a sulidisco volt a legnagyobb szám,cigizni,piálni,szexelni eszünkbe se jutott.A szülők egyre túlterheltebbek az anyagiak biztosítása miatt,miközben a gyerekek egyre pimaszabbak.Nem lennék gyerek,de nagyon szülő sem.Mindig aggódnék a csemetémért,hogy mikor keveredik bele valamibe,önhibáján kívül akár.
2009. nov. 16. 10:22
5/9 anonim válasza:
sokkal jobb volt régen...manapság a gyerekek nem csinálnak semmit, csak a gép előtt ülnek, mi rengeteget játszottunk a szabadban(görkoriztunk,deszkáztunk,bicikliztünk,erődöset játszottunk,felfedezőtúrára mentünk), a család többet volt együtt, és minden nyáron elmentünk nyaralni valahová együtt,és még külön táborba is küldtek, manapság nincs pénze ilyesmire a szülőknek, örülnek ha strandra el tudnak menni egyszer kétszer...szóval lényegesen unalmasabb és szegényesebb a mai gyerekek élete...talán ezért van az,hogy egyre nagyobb marhaságokat találnak ki(emó és társai) és hogy egyre korábban akarnak felnőni(13-14 évesen szex)
2009. nov. 16. 11:37
6/9 A kérdező kommentje:
Ebben egyetértek veled. Nagy a nyomás a szülőkön és a gyerekeken is.
2009. nov. 16. 12:01
7/9 anonim válasza:
11:37
mind igaz amit írsz, csak azt is add hozzá, hogy mindennek megvan ám a maga oka, egyfajta elfordulása valóságtól, amit sokszor nem tudnak elviselni. én azért ismerek olyat aki nem videojátékozik egész nap, nagyon intelligens, és sorolhatnám, szóval nem lehet általánosítani, de tény, hogy ma jóval erősebb rizikófaktorok vannak a stresszre egy gyermek számára, és az is tény, hogy már 13 évesen bizony aktív szexuális életük van, de most ezemn mit szeretnél változtatni? bármilyen ráhatás csak ellentétes reakciót vált ki, sajnos megbolondult a világ, annál figyelemre méltóbb, ha mégis ki tudnak igazodni ebben a dzsungelben. nem véletlen ám ez a hatalmas elfordulás, amit írtál te is (emo és társai), ez is egyfajta menekülés a realitásból, ami valljuk meg, egyre kegyetlenebb és kegyetlenebb
2009. nov. 16. 20:18
8/9 anonim válasza:
16 éves lány vagyok. És baromira irigylem a szüleim gyerekkorát akik a "70-"80-as években lehettek gyerekek. Én utálom ezt a világot, cigi, pia, szex, drog semmi más. Ami bizonyos mértékben a piát okénak tartom, meg a szexet is, csak nem felelőtlenül és meggondolatlanul.
2009. nov. 16. 20:47
9/9 anonim válasza:
Szerintem nem... Csak ismételném a fentebb leírt szempontokat. Az a helyzet, hogy ez később, szerintem egyre rosszabb lesz. Mondjuk, azzal nem vagyok tisztában, hogy más országokban milyen lehet gyereknek lenni, de a saját környezetemben nem szívesen lennék gyerek. Ha nekem gyermekem lenne, még az utcára is félnék kiengedni,nagyon érzékeny vagyok a szeretteimre.Hívhatnak ezért emancipált nőszemélynek, akinek csak a karrier és a pénz számít, én nem szeretnék ilyen helyre családot alapítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!