Mit tartotok igényes irodalomnak, mi határozza meg?
Tényleg, Szabó Magda! Róla jut eszembe Lázár Ervin, aki szintén tekinthető kortársnak, és szerintem szépirodalomnak is, és akitől a legtöbben valószínűleg olvastunk.
Amúgy imádom Szabó Magdát a mai napig is, tizenévesen meg az egyik kedvencem volt.
"Esztárházy Péter
Nádas Péter
Bodor Ádám
Nekem rengeteg kortás könyvet kell elolvasnom egy kurzusomra, de rettenetesen szenvedek velül. Vessetek meg, de nekem ezek nem feltétlenül tartoznak bele az igényes irodalom kategóriába"
Szoval magyaros vagy, udv a klubban!
Nos, valoszinuleg nem azert szenvedsz veluk, mert ok nem az igenyes irodalom kategoriajaba tartoznak, hanem mert masok. Es ez a massag nem igenytelenseg, hanem a keso '60-as evek prozai fordulata. Az o irodalomfelfogasuk mar nem esik egybe a klasszikusokeval, ahogy Petri versei se, megis o az egyik legnagyobb alakja a modern irodalmunknak. Viszont ha mar az elmondhato, hogy mas irodalomfelfogasuk van, azaz van irodalomfelfogasuk, akkor adja magat, hogy nem lehet igenytelen, hozzateszem, szerintem.
Amik fentebb szerepeltek, azok klasszikusok. Szamomra az igenyes irodalom kore azert ennel joval bovebb, nalam speciel Fielding eppugy igenyes, mint Balzac vagy Bulgakov vagy Laclos..a fentiek inkabb (szerintem) a szuk irodalmi kanon reszei, viszont csak csekely szazalekat adjak az igenyes irodalomnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!