Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik magyar pszichológusra...

Melyik magyar pszichológusra néztek fel?

Figyelt kérdés
Kinek a munkásságát értékelitek a leginkább, illetve kinek a nézetei állnak hozzátok a legközelebb?
2013. nov. 1. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Doktor Csernus Imre, viszont ő pszichiáter is, nem csak pszichológus.

Kizárólag magyar pszichológusra nézve nincs egyetlen személy sem, akit megemlítenék.

2013. nov. 1. 19:34
 2/11 anonim válasza:
Csernus ő egy hiteles ember.
2013. nov. 1. 21:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Az sem gond, ha pszichiáter!
2013. nov. 2. 08:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Dr. Vekerdy írásait jónak tartom.

Csernus szerintem hiteltelen szakember, nekem ne mondja, hogy ha elhagyta a felesége, attól ő még hiteles...

Ez olyan, mintha Schobert Norbi dagadt lenne és úgy adna fogyókúrás tanácsokat... -_-

És lehet, hogy vannak olyan személyiség-típusok, akiknek bejön Csernus módszere, sőt, pont arra van szükségük, de nem hiszem, hogy minden léleknek ez a durva stílus tesz jót! Senki sem egyforma.

2013. nov. 2. 15:34
 5/11 anonim ***** válasza:
" Csernus szerintem hiteltelen szakember, nekem ne mondja, hogy ha elhagyta a felesége, attól ő még hiteles... " - Így van, nem attól lesz hiteles, hogy elhagyta a felesége, viszont ettől még hiteltelenné sem válik. A házasság pont nem azon dolgok közé tartozik, melyek alapján egyértelműen következtethetünk valakinek a személyére.
2013. nov. 2. 15:43
 6/11 anonim ***** válasza:

4. vagyok megint.

Szerintem meg igenis nagyon lehet következtetni valakinek a személyiségére a házasságát megnézve, hiszen nagyon jellemez minket, hogy milyen társat választunk, és hogyan tudunk együtt élni valakivel.

Már a barátságról is azt tartja a mondás, hogy "Madarat tolláról, embert barátjáról", és szerintem a párkapcsolat még több is, mint egy barátság! Hiszen együtt-élést, szoros szövetséget feltételez.

Azon kívül meg ha valaki képes párkapcsolati tanácsokat is adni, akkor meg főleg elvárnám tőle, hogy neki minta-kapcsolata legyen, egyébként meg először tegyen rendet a saját háza táját, aztán okoskodjon.

2013. nov. 2. 15:53
 7/11 anonim ***** válasza:
# 6 - A válaszod tele van közhelyekkel és felszínes ítélkezésekkel.
2013. nov. 2. 16:15
 8/11 anonim ***** válasza:
7-es: többre értékelném a visszavágásod, ha nem egy mondattal intéznél el, hanem többet érvelnél. Így a te válaszod is csak egy közhely lesz :P Ironikus vagy ;)
2013. nov. 2. 16:23
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 – Kötve hiszem, hogy a válaszom értékelése részedről annak terjedelmétől függne. Viszont azért, hogy ne hagyjam a levegőbe lógva a válaszodra tett megjegyzésemet, kifejtem bővebben a véleményemet.

„ házasságát megnézve “ – Megfigyelted a házasságát ? Nyomon követted a részleteket, a folyamatot, amely által eljutottak a válási ponthoz ? Nem hiszem.

" Madarat tolláról, embert barátjáról " - Ez egy közmondás. A használata nem minden személyre és minden körülményre értendő, a kritikus és józan gondolkodás egyik alapja pedig az, hogy elemeire bontva elemzünk adott dolgot, nem pedig csak felszínesen alkotunk egy véleményt róla és ezután alávetjük valamelyik általánosításnak.

Viszont ha véleményalkotásról lenne szó és eltekintenénk ettől az általánosító reakciódtól, akkor sem lenne elegendő információd ahhoz, hogy véleményt alkoss, mivel feltételezhetően nem ismered személyesen sem Csernus doktort, sem a volt feleségét, sem magát az egész helyzetet ( ahogyan azt fentebb is említettem ).

“ egyébként meg először tegyen rendet a saját háza táját, aztán okoskodjon. “ – Ez a tipikus emberi reakció, amikor nem tetszik valakinek amit mond valaki, ezért ezzel az argumentum ad hominem érvelési hibát használjuk, azaz személyeskedni kezdünk, holott adott állítás igazságértéke nem attól függ, hogy ki mondja azt. Nem érvelhetsz olyasmivel, amely nem képez egy valós érvet és az, hogy te doktor Csernus munkáját a személyes életével hozod össze, az semmiképp nem képez egy valós érvet.

2013. nov. 2. 16:46
 10/11 A kérdező kommentje:

Való igaz, hogy nem minta magánélete van/volt eddig Csernus doktornak, de őszintén szólva engem az sem érdekelne, ha Schobert Norbi 120 kg-osan osztaná azt észt, ha az segít másoknak. Nem egy előadásán volt szerencsém részt venni és már azok, több 10.000 Ft-os terápiák nélkül is nagy segítségére lehet az embernek. Szóval szerintem ne tegyünk ilyen kijelentéseket, főleg úgy nem, hogy Magyarország egyik legelismertebb szakemberéről beszélünk.

Dr. Vekerdy jelenleg a 3. házasságában él.

2013. nov. 3. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!