Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért jön a sok külföldi...

Miért jön a sok külföldi Magyarországra?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nincs velük semmi gondom csak érdekelne igazából, hogy miért pont ide, miért pont Magyarországra? Leginkább akkor szoktam meglepődni, amikor valamelyik plázában vagyok, és hallom, hogy magyarul beszélnek, alig akcentussal. Ismerek pár olyan fiatalt, aki már itt született, mert a szülei idejöttek, és olyan tökéletesen beszél, akcentus nélkül. Azt is meglepődve látom, hogy a többségük jobban él, mint az átlag magyar ember. Ennyire jól menne nekik, ennyire jól sikerült volna itt nekik az élet? Szóval a fő kérdésem, hogy miért jönnek ide? Nem is olyan reménytelen hely Magyarország?
2013. okt. 28. 19:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Közel-keletiekre gondolsz, vagy kínaiakra vagy milyenekre?
2013. okt. 28. 19:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Az összes külföldire, aki Magyarországot választja. Amint észrevettem, vagyis ami szembetűnőbb (mert ugyan egy németre, angolra simán mondanád azt, hogy magyar), ázsiai népekbe (pl. vietnám, japán, mongol, stb.) tartozó, illetve afrikai népek. Mert ők ugye viszonylag (országtól függően) elég távolról jöttek.
2013. okt. 28. 19:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért jönnek Magyarországra, amiért a magyarok kimennek külföldre.

Nekem is van spanyol, olasz, és angol ismerősöm akik Magyarországra jöttek élni. Megkérdeztem tőlük, és ők is azt mondják amit én is amikor tőlem kérdezik, hogy miért mentem Angliába. Munka miatt, jobb lehetőség miatt.

Spanyol barátunk elmondta hogy ő Spanyolországban egy vidéki városban élt, ahol nem volt munkalehetőség. Így kapott egy lehetőséget, hogy a szakmájában Magyarországon dolgozzon. Végül marad Magyarországon, mert megfizetik, és kialakult a baráti/családi köre.

Az angol barátunk mint angol tanár dolgozik Magyarországon. Ő is munka miatt jött ide, meg az időjárás miatt. Megunta az állandó esőt, ködöt (ezt meg is értem)

Az olasz barátunk szintén munka,és a felesége miatt marad Magyarországon. Magyar lányt vett el.

2013. okt. 28. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az afrikai népek azért jönnek Magyarországra mert nekik olyan az országunk mint nekünk Amerika. Álomország.

Sokkal jobban élnek itt mint Afrikában.

2013. okt. 28. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért lenne "reménytelen hely" MO. Észrevettem már ezt a vélekedést, hogy a magyarok egy része az hiszi hogy a világ legszarabb helyére született, közben külföldiek meg előszeretettel jönnek ide. Egy olasz vállalkozó ismerősöm ide költözött mert azt mondta MO-n sokkal kezdve többek az adózási feltételek mint Olaszországban és nagyon jól érzi itt magát. Egyetemista vagyok és van amerikai, perzsa, kínai, angol osztálytársam is, és mindegyik jól érzi itt magát. Szerintem fel kéne már ébredni ebből a magyar önsajnálatbol vagy depressziobol, egyáltalán nem olyan rossz hely ez mint ahogy hiszitek.
2013. okt. 28. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!