Nagyon pontosan hogy kell megcímezni egy levelet Romániába?
Tudom, hogy van már ilyen kérdés, de nem tudom, hogy mi mit jelent és butaságot nem szeretnék a borítékra írni.
Ennyit írtak le, ennyit tudok:
jud. Harghita
com. Praid
sat. Ocna de Jos nr.(ezt nem szeretném kiírni, de ez egy 3 számjegyből álló szám)
537243
Igazándiból - ha jól sejtem - utcanevet nem látok, amit arra véltem, hogy kis településről beszélünk és talán itt csak számozzák a házakat és nincsenek utcanevek. Lényegében ezért tettem fel a kérdést.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Az elv az, hogy ugyanúgy kell megcímezni, mint Magyarországon. Romániában a postai irányítószám minden esetben 6 számjegyű (3 számjegyű nem létezik). Községet és megyét felesleges írni, éppen ezt helyettesíti az irányítószám (nem létezik még egy falu hasonló irányítószámmal). Manapság a levélszortírozás nem megyék szerin, azon belül községek szerint zajlik, hanem szállítási útvonalak konfigurációja szerint.
Ha a falu csak egy utcából áll, akkor nem adnak nevet neki (mint Mo-on). A címzésnél a sorok és a sorrend ez legyen:
Kovács Botond
RO-537243 Ocna de Jos
Románia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!