Vannak itt olyanok akik nem használnak mikrohullámú sütőt mert hatására az ételek molekulái degenerálódnak és mert degeneráció indul meg a szervezetében?
A mikrohullámú sütő veszélyei
Elvégezték a következő kísérletet:
Vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben. Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.
- A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,
- gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%,
- elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%,
- mikrohullámú sütőben forralt vízben a magok 0%-a kelt ki.
A mikrohullámú sütő tökételesen alkalmas csírátlanításra, fertőtlenítésre.
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.
Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?
Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!
Svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak:
- elsőként egy biotermelő nyers tejét
- másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva
- harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet
- negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva
- ötödikként nyers biozöldséget
- hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve
- hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek.
Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak.
Az amerikai Walter Reed Army Medical Center kutatócsoportja nemrég adta közre:
- NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!!
- CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI, AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT. A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.
- AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI, HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.
Kedves kérdező! Csak az egyik legalapvetőbb ferdítésre hívnám fel a figyelmed: A víz a rendkívül egyszerű szerkezetű H2O molekulákból épül fel. Ha ezen molekulák szerkezete megváltozik, akkor már nem vízről beszélünk. Tehát bárhol melegítesz vizet, ha az eredmény valami olyan színtelen, szagtalan, áttetsző folyadék lesz, aminek megemelkedett a hőmérséklete, akkor biztos lehetsz benne, hogy semmi más nem történt, minthogy a víz egyszerűen felmelegedett.
Az egyetlen változás, amit a víz térszerkezetében a mikró okozhat, az az, hogy bontja a molekulák közötti másodrendű kötéseket. Azaz jégből víz lesz, abból pedig vízgőz. De ugyanezek az események épp ugyanúgy játszódnak le bármilyen melegítési folyamat hatásaképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!