Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet valaki álintellektu...

Hogy lehet valaki álintellektuális?

Figyelt kérdés
2013. okt. 9. 22:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sehogy.
2013. okt. 9. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

imitálja

idegen szavakat használ (rosszul), úgy öltözik mint a bölcsészek, lemegy a Sirályba sörözni

"Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember."

szerencsére én igazi értelmességi vagyok

2013. okt. 9. 22:35
 3/8 A kérdező kommentje:

"szerencsére én igazi értelmességi vagyok"

Ha az vagy, miért a Wikipédiából idézel?

2013. okt. 9. 22:36
 4/8 anonim válasza:
100%
A szerelem/szex kategória 80%-a ilyen álintellektuális/okoskodó fatojás :D
2013. okt. 9. 22:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Köznapi kifejezéssel élve úgy, hogy játssza az eszét. Nagy szavakkal dobálózik, komoly témákat pendít meg, amelyekről azonban magának sem igen van fogalma, az idegennyelvű kifejezések jelentésével nincs tisztában. Aki valóban intellektuális, az rögtön látja, hogy az álintellektuális csak a levegőbe beszél, de aki nem jártas az adott témában, azt akár meg is tévesztheti, ha jók az előadói képességei.
2013. okt. 10. 09:26
 6/8 anonim ***** válasza:

:(

Miért moderálják ki amiben semmi sértő nincs?

2013. okt. 10. 11:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Valahogy így.

www.youtube.com/watch?v=3NbEG4Otrlk

Vannak, akik jobban csinálják, de amúgy ugyanitt tartanak agyilag.

2013. okt. 10. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy játssza az eszét és olyan beszédstílust használ, amely megtévesztően intellektuális és mély benyomást kelt, viszont igazából csak egy színlelt eszmefuttatásról van szó, amely felszínességével becsaphatja a hallgatót, a felszín alatt viszont csak egy hamis agytröszt áll, aki élvezi, hogy minél több személyt tévesszen meg és vonzzon a befolyása alá.

Példa: VV Alekosz.

2013. okt. 11. 11:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!