Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A norvégok hisznek a trollokban?

A norvégok hisznek a trollokban?

Figyelt kérdés
Vagy mi ez a sok troll-legenda Norvégiában? Ráadásul odavannak értük a helyiek. pl. Trollok Útja (Trollstigen), ami a Geiranger fjordnál található, ami igazi turistalátványosság a hegyen épült út, ahol a járműk rettentő óvatossággal közlekednek. Olyat is hallottam, hogy lehet látni néhány helyen faragott trollokat.

2013. okt. 5. 19:29
 1/8 anonim ***** válasza:

A norvég barátom, aki itt ül mellettem a kanapén, azt mondta, hogy "természetesen hisznek benne" :D De csak viccelt.

Ez egy régi mítosz, mint a Jeti. Persze biztosan van, aki hisz bennük, de nem hiszem, hogy sokan lennének.. inkább a gyerekek.

Ez amolyan norvég jellegzetesség, lehet belőle egy kis pénzt legombolni is. Ahogy említetted, sok helyen vannak troll szobrok, a turista boltokban pedig troll figurákat árulnak. Mert jópofa. Volt nemrég film is erről a témáról.

2013. okt. 5. 19:34
 2/8 A kérdező kommentje:
De klassz lehet :D Norvégia olyan gyönyörű hely!!!!
2013. okt. 5. 19:35
 3/8 anonim ***** válasza:

A norvégok hittek a trollok létezésében. Olvasd el a Jéghegyek népe-t Margit Sandomo-tól, ott egy rakás norvég mitikus lény szerepel.

...

Én is hiszek a trollok létezésében, itt vannak a gyk-n.

2013. okt. 5. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagyon szép :)

Voltunk tavasszal Holmenkollennél, ott felnéztem a dombos-erdős részre, és néztem, hogy mi a szösz van ott a fák mögött. Egy troll szobor volt :)

2013. okt. 5. 19:38
 5/8 anonim ***** válasza:

A troll egy skandináv mitikus lény, mint például nálunk, magyaroknál a hétfejű sárkány, a lidércek, a boszorkányok stb. Nem hisznek bennük, de része a kultúrájuknak, ahogy Magyarországon is vannak mitikus lényekről elnevezett tájegységek, pl. az Óriások lépcsője Zsámbéknál (biztos van jobb is, most hirtelen ez jutott az eszembe). Meg ugyebár a magyar népművészeti tárgyakban is vannak boszorkányokat, ilyesmiket ábrázoló faragások, képek. A népmesékről nem is szólva.

Így vannak a skandinávok a trollokkal.

2013. okt. 5. 20:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Te hiszel a táltos paripákban meg a hétfejű sárkányokban?
2013. okt. 5. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:

A troll az elég gyakori lény a skandináv népeknél. Pl a svédben azt mondják "gazdag, mint egy troll". Náluk ez ilyen csodás lény.

Szerintem jópofa :D

2013. okt. 6. 13:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Hű, az a mondás is nagyon jó! xDD

Talán el kéne mondanom az északiaknak, hogy nálunk is vannak trollok, igaz, nem mitikus lények, hanem a bunkó, paraszt emberekre szoktunk mondani xD

2013. okt. 6. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!