A norvégok hisznek a trollokban?
A norvég barátom, aki itt ül mellettem a kanapén, azt mondta, hogy "természetesen hisznek benne" :D De csak viccelt.
Ez egy régi mítosz, mint a Jeti. Persze biztosan van, aki hisz bennük, de nem hiszem, hogy sokan lennének.. inkább a gyerekek.
Ez amolyan norvég jellegzetesség, lehet belőle egy kis pénzt legombolni is. Ahogy említetted, sok helyen vannak troll szobrok, a turista boltokban pedig troll figurákat árulnak. Mert jópofa. Volt nemrég film is erről a témáról.
A norvégok hittek a trollok létezésében. Olvasd el a Jéghegyek népe-t Margit Sandomo-tól, ott egy rakás norvég mitikus lény szerepel.
...
Én is hiszek a trollok létezésében, itt vannak a gyk-n.
Nagyon szép :)
Voltunk tavasszal Holmenkollennél, ott felnéztem a dombos-erdős részre, és néztem, hogy mi a szösz van ott a fák mögött. Egy troll szobor volt :)
A troll egy skandináv mitikus lény, mint például nálunk, magyaroknál a hétfejű sárkány, a lidércek, a boszorkányok stb. Nem hisznek bennük, de része a kultúrájuknak, ahogy Magyarországon is vannak mitikus lényekről elnevezett tájegységek, pl. az Óriások lépcsője Zsámbéknál (biztos van jobb is, most hirtelen ez jutott az eszembe). Meg ugyebár a magyar népművészeti tárgyakban is vannak boszorkányokat, ilyesmiket ábrázoló faragások, képek. A népmesékről nem is szólva.
Így vannak a skandinávok a trollokkal.
A troll az elég gyakori lény a skandináv népeknél. Pl a svédben azt mondják "gazdag, mint egy troll". Náluk ez ilyen csodás lény.
Szerintem jópofa :D
Hű, az a mondás is nagyon jó! xDD
Talán el kéne mondanom az északiaknak, hogy nálunk is vannak trollok, igaz, nem mitikus lények, hanem a bunkó, paraszt emberekre szoktunk mondani xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!