Milyen Németországban az élet? Akik kint élnek huzamosabb ideje (>1 év) vagy voltak kint több ideig - és nem tanulni, hanem dolgozni - tudnának nyilatkozni?
Nem tudom miért mondják a németekre ridegek, nem barátkoznak, én ennek teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam. Nagy általánosságban kedvesek, előzékenyek, keresik a barátságot, étteremben, ha nincs hely és leülünk idegenek mellé asztalhoz a végére barátság lesz belőle... hát bocs, aki nem beszél németül (sok magyar nem is akar!) azzal nem foglalkoznak, nincs miről meg kivel beszélni :) :) :)
Szerintem a magyarok sokkal tartózkodóbbak, ridegebbek megha nincs hasznuk a másikból már a barátság szóba sem jöhet... ráadásul sokszor szabadszájúak, nyersek, szeretik egymást csipkedni, aláásni, pletykálni stb. ez németországban is megcsinálják már sok munkahelyen nem is tesznek 2 magyart egy müszakba mert akkor nem hajlandóak fejlődni, csak egymással csipognak és mindenkit kipletykálnak :D ennyit a magyarokról meg a németekről. Vagy különbség, ők kultúráltabbak!
Az életszínvonal nagyon jó, tudsz németül, hajlandó vagy fejlődni, akkor segítenek mindenben, sok lehetőséget kapsz főleg ha fiatal vagy még. A társadalom senkit nem hagy magára. Általában rend és fegyelem jellemző, ebből nem adnak lejjebb, sok szabály van, de logikus szabályok, pl a füvedet így nyírjad, a kutyádat köteles vagy tréningre vinned majd engedelmességi vizsgát tenned, ha gyerek van a családban akkor 3 szobás lakásban kell lakni, hogy mindenkinek legyen privát szférája... de ezek logikus törvények, valóban a társadalom érdekeit szolgálják.
Keresni jól lehet, albérletet már lehet találni kb a nettó fizetés negyedéért. Lehet utazni, félretenni. Összességében jó. Az életszínvonal, a társadalom, a mindennapok, a kilátások sokkal jobbak, mint Mo-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!